Rozhlasové vysílání z autobusu! Dopravní podnik v Hradci Králové slaví své 95. narozeniny

6. říjen 2023

Už 95 let jezdí po Hradci Králové městská hromadná doprava. Český rozhlas Hradec Králové tohle výročí oslaví v areálu Dopravního podniku Hradec Králové na Pouchově, odkud v pátek 6. října dopoledne připravil od 9:00 do 12:00 přímý přenos.

Projdeme společně depo dopravního podniku, podíváme se do historie veřejné dopravy a zjistíme, jaké jsou novinky. A samozřejmě navštívíme i dispečink, kde mají vše pod dohledem. Od mikrofonu se na vás těší Jana Kudyvejsová.

Čtěte také

Den otevřených dveří Dopravního podniku města Hradce Králové se pak koná v sobotu 7. října od 9:00 do 15:00 hodin. Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. pořádá u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové „DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DP 2023".

Akce připomene nejen ekonomický, technický či stavební rozvoj za 95 let, ale i generace lidí, kteří se na provozu městské veřejné dopravy v Hradci Králové podíleli. Koná se v prostorách areálu Dopravního podniku v Pouchovské ulici 153 a Terminálu hromadné dopravy (THD) u Hlavního nádraží Českých drah.

Celý rozhlasový přenos z Dopravního podniku v Hradci Králové si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související