Přímý přenos z „ostrova Afriky“ uprostřed východních Čech. Aktuální informace z dvorského safari

28. červenec 2023

V pátek 28. července připravil Český rozhlas Hradec Králové od 9:00 do 12:00 přímý přenos ze Safari Parku Dvůr Králové. Dozvíte se nejnovější aktuální informace z "ostrova Afriky" uprostřed východních Čech. Jako v divoké Africe si mohou připadat návštěvníci dvorského safari parku. Ve Východní Evropě jde o jediný projekt svého druhu.

Moderátoři Lada Klokočníková a Zdeněk Novák přivítají u mikrofonů mnoho zajímavých hostů a odborníků, kteří vám přiblíží dění ve dvorské zoologické zahradě.

A v rubrice Věřte - nevěřte si zahrajete i o rodinnou vstupenku do safari parku.

Čtěte také

Safari Park Dvůr Králové se přednostně orientuje na africká zvířata, a to již od konce 60. let 20. století. Vedle klasické pěší pochůzky mezi expozicemi tradiční zoo umožňuje v části safari také projížďky mezi zvířaty buď upravenými turistickými autobusy, anebo ve vlastních vozech návštěvníků. Součástí areálu je také galerie obrazů Zdeňka Buriana, ilustrátora pravěku.

Čtvrtstoletí výročí otevření afrického safari pro veřejnost bylo 31. května 2014 oslaveno mimo jiné jeho přejmenováním na Africké Safari Josefa Vágnera a 12. července 2015 v něm bylo otevřeno Lví safari, jediné ve střední Evropě, kde se návštěvníci mohou mezi volně vypuštěnými lvy projíždět ve vlastních autech nebo ve speciálně upravených vozech.

Safari Park Dvůr Králové - tučňáci brýloví

V roce 2016 oslavila dvorská zoologická zahrada 70. výročí od založení. I v tomto roce došlo k mnoha významným počinům: Česká pošta vydala 600 archů příležitostných známek, které byly vyprodány během několika dní.

Celý rozhlasový přenos si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související