Oslava paličkování a krajkářské tradice. Rozhlasový přenos z Mezinárodních krajkářských slavností

27. červen 2024

Město Vamberk připravilo ve spolupráci s Muzeem krajky ve Vamberku další ročník Mezinárodních krajkářských slavností. Těšit se můžete na celou řadu výstav, ale hlavně na prestižní soutěžní přehlídku BIENÁLE, pod záštitou první dámy - Evy Pavlové. Český rozhlas Hradec Králové nebude chybět, na páteční dopoledne má pro vás přímý přenos z Vamberka.

Čtěte také

Město, které proslulo vláčkovou krajkou, hostí Mezinárodní krajkářské slavnosti. Třídenní program plný výstav, hudebních vystoupení, módních přehlídek a dalšího programu. Je to oslava paličkování a krajkářské tradice, která se na Vamberecku píše už více než 400 let. A tak krajkářky z celého světa přijedou opět do Vamberka.

Zároveň proběhne již XI. ročník Bienále - prestižní soutěžní přehlídky, nad kterou převzala svou záštitu paní Eva Pavlová, manželka prezidenta republiky.

Čtěte také

Slavnosti nabídnou od čtvrtka 27. do soboty 29. června 2024 pro každého něco. Jak pro milovníky krajek a odbornou veřejnost, tak oficiální doprovodný program pro náhodné návštěvníky i místní.

Kromě klasických krajek vám v přímém přenosu přiblížíme fasádu domu ozdobenou dech beroucí malbou krajky. A také popíšeme krajkový velorex.

Tak pojďte s rozhlasem za krajkou! Od mikrofonů se na vás těší Lada Klokočníková a Zdeněk Novák.

Spustit audio

Související