Prezident Pavel v doprovodu manželky Evy na své první pracovní návštěvě Královéhradeckého kraje

5. prosinec 2023 07:41

Prezident Petr Pavel v doprovodu manželky Evy přijede v úterý 5. prosince na svoji první pracovní návštěvu Královéhradeckého kraje. Naposledy ho lidé na východě Čech mohli potkat v srpnu, kdy zavítal na hudební festival Trutnoff. Další možnost mají teď a to nejen v krajském městě. 

Do studia přišla reportérka Adéla Kavříková, která vám prezidentův program přiblíží podrobněji.

Jak dlouho se prezident v Královéhradeckém kraji zdrží?
Program návštěvy je rozložený do dvou dnů a začíná v úterý 5. prosince v devět hodin ráno ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Čtěte také

Prezidentský pár navštíví dětskou kliniku, prohlédne si místní perinatologické centrum, navštíví lůžkové oddělení a setká se s dětskými pacienty.

O hodinu později se prezident i s manželkou přesune na krajský úřad, kde na něj bude čekat hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček z ODS. A možnost pozdravit se s hlavou státu tady dostanou i občané. a to v 10:00 dopoledne. Následovat bude společný program s vedením kraje, oběd prezidentského páru s hejtmanem a jeho manželkou. Od 13 hodin je plánovaný tiskový brífing v zastupitelském sále. A tím prezidentův program v Hradci Králové končí.

Jak bude vypadat zbytek prezidentova úterního programu?

Čtěte také

Okolo druhé hodiny odpoledne by už měl být Petr Pavel v Novém Městě nad Metují, kde ho čeká návštěva místních hodinářských firem. V obou provozech se setká s vedením a chybět nebude ani prohlídka výroby. Ve čtyři hodiny prezidentský pár navštíví Dětský domov v Sedloňově, kam spolu s ním přijde i Mikuláš a děti dostanou drobné dárky.

Večerní část programu bude pokračovat v Dobrušce na Vojenském geografickém a hydrometeorologickém úřadě. První den návštěvy zakončí prezident debatou s občany v divadle Josefa Kajetána Tyla v Červeném Kostelci na Náchodsku.

Kam prezident cestuje ve středu?

Čtěte také

Ve čtvrt na devět si prezident spolu s manželkou prohlédne klášter v Broumově, setká se s místními patrioty a v půl jedenácté se přesunou na broumovské náměstí, kde znovu dostanou příležitost k setkání občané. Následovat bude oběd se starosty Broumovska v Meziměstí.

Návštěvu Královéhradeckého kraje Petr Pavel zakončí v nedávno otevřeném Muzeu Krkonoš ve Vrchlabí. Čeká ho prohlídka a mluvit tady bude také se starosty obcí na území Krkonošského národního parku. Muzeum opustí v šest hodin večer po dalším tiskovém brífingu.

Spustit audio

Související