Řidiči nerespektují zavřený Pražský most v Hradci Králové. Policie rozdává pokuty

23. květen 2024 08:30

V Hradci Králové pokračují opravy Pražského mostu v centru města. Ten je od začátku dubna pro osobní auta plně uzavřený. Velké množství řidičů zákaz zpočátku nerespektovalo. Teď se podle městské policie situace zlepšila.

Čtěte také

Opravy památkově chráněného Pražského mostu v centru Hradce Králové pokračují už druhý měsíc. Využívat ho můžou nyní pouze chodci, záchranáři a městské autobusy. Pro osobní auta je plně uzavřený. Někteří řidiči ale zákaz nerespektují. Městská policie už musela udělit stovky pokut. Strážníci na mostě každý den zastaví zhruba 15 řidičů porušujících zákaz vjezdu.

Opravy mostu potrvají do konce července

Objízdná trasa vede přes Tylovo nábřeží, Divišovu ulici a ulici Československé armády. Opravy a údržbové práce na Pražském mostě budou stát 6 milionů korun. Dělníci obnoví antikorozní ochranu mostu, zajistí montáž ochranných sítí proti hnízdění ptáků a navíc opraví chodníky. Práce jdou podle mluvčího městských technických služeb Patrika Palátky podle plánu. 

Dopravní situaci komplikuje i Mileta

Kromě prací na mostě v Hradci Králové pokračuje také oprava křižovatky Mileta na Gočárově okruhu.

Čtěte také

Stavební práce způsobují v provozu méně komplikací, než městská policie očekávala. Křižovatku Mileta budou stavbaři předělávat až do konce roku 2026. Opravy Pražského mostu by měly být hotové do konce července. 

Spustit audio