Pracovníci pneuservisů v Podkrkonoší už přezuli na zimu desítky aut a další řidiči přijíždí

2. říjen 2018 08:54

Zima je sice ještě daleko, ale ochladilo se a v Krkonoších se už objevil první sníh. Někteří řidiči neváhali a už přezuli svá auta na zimní gumy. Ostatní se nyní rychle objednávají, aby na poslední chvíli nemuseli dlouho čekat.

Jak to v těchto dnech v servisech vypadá? Auta přezouvají především obyvatelé hor, kde teploty v noci klesají pod bod mrazu. Ostatní řidiči se rychle objednávají, ale například na poslední dva týdny v říjnu už je v řadě autoservisů téměř plno.

Na horách se ochladilo, ale pracovníci pneuservisů se pěkně zapotí. Denně přezují desítky aut

V pneuservisu se na podzim nezastaví (ilustrační foto)

Pneuservisy v Podkrkonoší zažívají první nápor řidičů. Ochladilo se a lidé s výměnou pneumatik spěchají. Mnozí to navíc chtějí stihnout do 1.listopadu, kdy začíná na vybraných silnicích platit značka povinné zimní výbavy. Pracovníci servisů mají otevřeno od rána do pozdních hodin, protože zakázek je hodně. Objednávky sice ještě přijímají, ale lidé si pár dnů i týdnů počkají, než na ně přijde řada.

Zákazník Milan právě přijel do autoservisu, aby se s dostatečným předstihem objednal na přezují pneumatik. Proč takto dopředu?

„Abych měl už nějaký jistý termín. Protože potom už by také mohlo být hodně plno. Záleží jaké bude počasí. Může tady fouknout a napadne hned trošku víc sněhu. Může být náledí a lidé potom teprve začnou jančit," vysvětluje Milan.

pneumatika

Pracovník pneuservisu Jiří Dolanský má právě před sebou pneumatiku, kterou se chystá přezout: „První co musíte udělat, tak vyfouknout pneumatiku. Potom sundáte závaží a pneumatiku vezmete k zouvačce. Před několika dny napadlo v Krkonoších trošku sněhu, tak lidé hned volali a začalo se přezouvat. A další lidé se objednávají."

Když se podíváme do pracovního kalendáře, tak poslední dva týdny v říjnu už jsou prakticky obsazené zákazníky.

„Je to lepší objednat se takto dopředu. Protože potom už nebude moc místo a člověk si nebudeme moci vybírat, aby se mu to hodilo," doplňuje Jiří Dolanský.

Největší nápor v pneuservisech by měl podle pracovníků skončit začátkem listopadu.

Spustit audio

Související