Povinné ručení a havarijní pojištění vozidel. Všechny otázky a problémy zodpoví naše radioporadna

25. listopad 2019

Je povinné ručení opravdu povinné pro všechny? Existují nějaké výjimky? Co všechno v sobě povinné ručení obsahuje? Co je pak z něj hrazeno? Existuje nějaká lhůta, do kdy musím povinné ručení u automobilu sjednat? Co když povinné ručení neuzavřu, jaké jsou sankce?

Právnička oblasti neživotního pojištění České asociace pojišťoven Lucie Žulavská v naší radioporadně na téma: Povinné ručení a havarijní pojištění vozidla.

Povinné ručení

Platí povinné ručení jen v České republice nebo i v zahraničí? Je rozdíl v povinném ručení pro firemní vůz nebo pro osobní užívání?

Čtěte také

Za jaké druhy vozidel musím platit povinné ručení? Je rozdíl v ceně povinného ručení u různých automobilů? Z čeho se cena určuje?

Často se setkáváme také s pojmem asistenční služba, co přesně představuje?

Pokud mám nehodu, jak se má pojišťovna o ní dozví? Mám nějaké povinnosti?

Jak mám postupovat v případě, že mi škodu způsobí nepojištěné vozidlo nebo vozidlo, které je pojištěno, ale pojistitel není schopen z důvodu úpadku tuto škodu uhradit?

Řidiči se už dlouho těší na obchvat Nové Paky (ilustrační foto)

Z kolika pojišťoven mohu vybírat? Je velký rozdíl mezi nabídkami jednotlivých pojišťoven působícími na českém trhu? Mohu kdykoliv pojišťovnu změnit?

Havarijní pojištění

Co nabízí havarijní pojištění? Na jaká rizika se lze pojistit? Co ovlivňuje výši pojistného?

Jak nechybovat při uzavření havarijního pojištění, na co dát pozor?

Na všechny tyto otázky vám odpoví právnička oblasti neživotního pojištění České asociace pojišťoven Lucie Žulavská v naší radioporadně:

autoři: Blanka Malá , baj
Spustit audio

Související