Pomoc Moravě, prodej domů v pevnosti Josefov a kouzelné království růží. NEJ reportáže týdne

Každý týden pro vás v Českém rozhlase Hradec Králové připravujeme aktuality a zajímavosti ze společenského i kulturního života v Královéhradeckém kraji. Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu.

Čtěte také

Na jižní Moravě už přes týden pokračuje odklízení následků ničivého tornáda. Ve vesnicích na Břeclavsku a Hodonínsku pomáhají také lidé z Královéhradeckého kraje. Kromě dobrovolníků jsou tam stále nasazení i hasiči a policisté z našeho regionu.

V terénu je také reportér Českého rozhlasu Ondřej Vaňura, konkrétně v Mikulčicích na Hodonínsku. Tady je hodně živo a i když to tu už vypadá o něco lépe než minulý týden, těsně po velmi silném tornádu, tak ten pohled je stále děsivý.

Čtěte také

Zastupitelé v Jaroměři schválili záměr prodeje tří domů v areálu bývalé pevnosti Josefov. Většina staveb v josefovské městské památkové rezervaci dlouhodobě chátrá, městu chybí na opravy podle odhadů až několik miliard korun a případní investoři by podle představ radnice měli přispět k oživení oblasti.

Město vlastní přes 90 procent nemovitostí v Josefově, většina z nich je ve špatném stavu a radnice se desítky let marně snaží zajistit peníze na opravy. Celkově jde až o několik chybějících miliard korun. Záměr prodat aspoň část areálu se přesto části opozice nelíbí.

Čtěte také

Královéhradecké soutěžní rozárium v Kuklenách je pro veřejnost otevřené až do neděle 4. července. Obdivovat a hodnotit růže můžete od 9:00 do 17:00 hodin. Mezi půvabné květy vás společně s členkou Rosaklubu Miroslavou Dostálovou zve redaktorka Eva Boudová.

„V posledních letech posílají šlechtitelé do soutěže kolem 60 růží. Kde jsou vidět velké cedule, tak tam je už ocenění, to jsou růže, které byly ohodnoceny v letošním už 39. ročníku mezinárodní soutěže. Tam najdete buď čestné uznání nebo první cenu. Či dokonce Zlatou růži města Hradce Králové, což je nejvyšší ohodnocení."

autor: baj
Spustit audio

Související