Pevnost Josefov dobyli už počtyřiadvacáté příznivci tvrdého metalu. Brutal Assault hlásí vyprodáno

8. srpen 2019 09:11

24. ročník hudebního metalového festivalu Brutal Assault v pevnosti Josefov, který začal ve středu 7. srpna 2019, je potřetí v historii vyprodaný, poslední lístky zmizely už před více než měsícem. A co do návštěvnosti jde i o ročník rekordní. Do Jaroměře se chystá přes dvacet tisíc návštěvníků. 

Vstupenky zmizely před více než měsícem - ty poslední se prodaly 3. července. A ti návštěvníci, kteří chtěli, mohli vstupenky v podobě pásek s čipem dostat poštou dopředu.

Čtěte také

„Dá se této nabídky využít, aby se hned s první minutou festivalu začal člověk skvěle bavit. Máme spoustu vychytávek, jako jsou například lóže nebo tribuny. I v tomto ohledu si myslím, že jsme letos posílili nebo zpestřili nabídku jídel. Zase jsme v rámci klientského servisu o kousek dál. Otevřeli jsme velkokapacitní kemp v klidné části Josefova. Snažíme se jít tímto směrem, protože jinde ani možnosti vlastně nejsou," popisuje jeden z organizátorů festivalu Martin Brzobohatý.

Návštěvníkům jde ale především o zážitek, atmosféru a samozřejmě o hudbu.

Jaroměřský Brutal Assault snoubí metal s klidem. Lidé se na festival rádi vrací

„Testament, Meshuggah, Emperor, Napalm Death, Rotting Christ, těch kapel je tady více než 130, takže věříme tomu, že si každý vybere," říká Martin Brzobohatý.

A atmosféra? Řadu lidí by asi překvapilo, jak je přátelská a poklidná

Pokračuje Petra Mundlová z Městské policie v Jaroměři.
„Účastníci festivalu Brutal Assault jsou velice skvělí, máme s nimi dobrou zkušenost. Jsou strašně hodní a snaží se ke všemu přistupovat zodpovědně. Pokud něco potřebujeme, vždy se s nimi domluvíme. Je s nimi legrace, opravdu se snaží spolupracovat. Není s nimi absolutně žádný problém. Je to nejhezčí festival, žádná agresivita, Brutal má i logo proti intoleranci a násilí, což se účastníci snaží dodržovat. Je tady přátelská atmosféra."

Z festivalu Brutal Assault 2018

Místní to asi tak neocení - festival je hodně hlasitý a návštěvníci také až do neděle zabrali každý volný centimetr plochy k parkování nebo ke stavbě stanu.

Strážníci už také evidují první krádeže v kempech - na festival jako každoročně i letos dorazili zloději-profesionálové, stejně jako návštěvníci nejen z Česka, ale i z celého světa.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související