Od 11. března si lidé mohou přijít pro vakcínu Novavax proti covidu do hradecké fakultní nemocnice

11. březen 2022 07:57

Fakultní nemocnice v Hradci Králové začíná od pátku 11. března očkovat proti covidu-19 proteinovou vakcínou Nuvaxovid od firmy Novavax. Kam a kdy přesně si lidé můžou pro tuto vakcínu přijít říká mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Čtěte také

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové od 11. března 2022 nabídne zájemcům možnost aplikace očkovací látky Nuvaxovid od společnosti Novavax. Očkování touto vakcínou bude možné výhradně na Pavilonu profesora Bašteckého každý pátek od 8:00 do 14:00 hodin, na očkování je možné dorazit i bez předchozí registrace.

„Zásoby vakcín společnosti Pfizer i Novavax jsou dostatečné, v poslední době evidujeme pokles zájmu o očkování a při registraci je možné si zvolit termín aplikace vakcín prakticky okamžitě,“ uvedl vedoucí Očkovacího centra FN HK MUDr. Pavel Kosina.

Vakcinační centra Covid-19 ve FN HK

Bližší informace o provozu Očkovacího centra FN HK je možné najít na www.fnhk.cz

Proteinová vakcína Novavax je prioritně určena pro vakcinaci dospělých, je dvoudávková a interval mezi aplikací obou dávek je 21 dní. Zájemci o očkování touto vakcínou se mohli od 1. února předregistrovat, všichni registrovaní budou o termínu očkování ve vybraném místě informováni SMS.

Čtěte také

Registrovat se lidé mohou i nadále prostřednictvím odkazu www.crs.uzis.cz

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové bylo začátkem března hospitalizovaných zhruba 75 pacientů s COVID-19, z toho přibližně 15 zůstávalo na jednotkách intenzivní péče.

Počet hospitalizovaných covidových pacientů během února postupně narůstal až na 90 pacientů, v posledních dnech začal počet zvolna klesat. Nemocnice i nadále zajišťuje aplikaci vakcín proti COVID-19 a také testování.

autoři: Jakub Sochor , baj | zdroj: Fakultní nemocnice Hradec Králové
Spustit audio

Související