Napůl z domova a napůl z kanceláře. Tak podle Radovana Jelena vypadá budoucnost pracovního trhu

3. únor 2021

Pracovní trh čeká nový standard - jak bude vypadat práce v blízkém budoucnu? A je v tom u nás rozdíl mezi regiony? Jaké pozice bude třeba ve firmách založit? Jak pomáhat lidem na home officech? A také o tom, že podpora lidí, kteří pracují na dálku, nesmí spočívat jen v jejich technickém zajištění.

Čtěte také

Radovan Jelen z CEO e-commerce agentury FG Forrest hovoří v naší radioporadně na téma: Pracovní trh v době pandemie, zaměstnanci na homme office a vytváření nových pracovních pozic.

Informační technologie využíváme mnohem víc než jindy. Jaká je podpora zaměstnanců na homme officu, jaká je jejich produktivita práce a vznikají i nové pracovní pozice? Jak vypadá takový pracovní pohovor online?

Zaznívají obavy, že když firma uvidí, že se bez někoho obejde nebo že stačí, aby pracoval méně hodin, tak se podle toho zařídí.

Čtěte také

Dochází k úpravě pracovních podmínek nebo k úpravě smluv či dokonce k výpovědím?

Nikdo neví, kdy se situace vrátí k nějakému normálu a jestli vůbec. Obnoví podniky, zejména ty, kde je možná práce z domova, provoz ve stejně podobě, jaká byla před covidem? Jsou IT firmy ve výhodě?

A jak zvládají práci na home office samotní zaměstnanci? Co vítají a může být pro ně naopak problém? Chybí kontakt s lidmi a pravidelný chybí režim?

Radovan Jelen ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celou radioporadnu s Radovanem Jelenem si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související