Na vlnách zvukomalebné knihy s Petrem Voldánem aneb Ušima, očima a hlavně srdcem kolem světa

16. říjen 2020

Lákavý titul nové knihy našeho kolegy, novináře, glosátora a věčného cestovatele Petra Voldána nás zaujal natolik, že jsme ho pozvali do Pátečního Habaděje v pátek 16. října po 10. hodině dopolední.

Petr Voldán rozhlasáka nezapře. Novou knihu napsal tak, že je i slyšet. Odkojilo ho rádio, natáčí pro televizi, ale spisovatelem se stává až teď.

Čtěte také

Prvotina pardubického rodáka představuje sondu do života cestovatele a hlavně novináře. Jsou v ní zajímavá setkání, dost věcí z historie a také to, co autora ovlivňovalo.

Publikaci Na vlnách s Petrem Voldánem aneb ušima, očima i srdcem kolem světa doplnil výtvarník Luka Brase svými ilustracemi. „Rádio je spojené s fantazií. Cestovatelské fotografie mi připadají sice fantastické, ale pro tento záměr až příliš jednoznačné. Grafiky dávají čtenáři prostor, aby si sám daná prostředí představil,“ myslí si Petr Voldán.

Styl psaní Petra Voldána nezapře rozhlasový základ

„Když jsem knížku dával dohromady, tak už z nakladatelství mi říkali, že souvětí jsou nějaká jiná. Jsem zvyklý psát si to takzvaně do úst, jak se říká mezi námi rozhlasáky. Spíš jsem ty věty slyšel.

Čtěte také

Zvukové vlivy se různým způsobem táhnou celou knihou. Zcestováno mám sice dost, ale něco jiného pak je to dokázat přetavit do nějaké podoby tlumočené čtenářům.“

Teď publicista čeká na další vývoj ohledně pandemie koronaviru. „Do zahraničí se netlačím, ale jsem rád, že pokračuje spolupráce s Českou televizí. Už jsem s ní natočil devět sérií Postřehů odjinud z různých destinací. Na podzim bychom měli točit ve Švýcarsku. Uvidíme.“

Motto knihy “Koho jsem potkal, co jsem viděl, leccos zkusil a něco zažil...” slibuje napínavé příběhy a jak známe Petra i zábavné okamžiky.

Nenechte si proto ujít ani vy setkání Lady Klokočníkové s Petrem Voldánem.

Spustit audio

Související