Lesy ČR vyzývají studenty ke spolupráci. Chtějí pokračovat v obnově našich lesů po kalamitě

24. březen 2020 10:32

Lesy České republiky nabízejí studentům brigádu. Vzhledem k současné situaci mají obavu z pravděpodobné absence agenturních pracovníků. Brigádu je možné získat i v Královéhradeckém kraji. Lesníci slibují, že budou dodržena všechna preventivní opatření proti šíření onemocnění COVID-19.

Čtěte také

„V tuto chvíli potřebujeme každého, kdo chce pomoci české krajině a českým lesům," říká ředitel lesního a vodního hospodářství státního podniku Lesy České republiky Vladimír Krchov.

V tuto chvíli je podle něj důležité, aby obnova lesů pokračovala. Přihlásit se tak může kdokoliv starší 18 let. Zájemci nemusí mít s prací v lese žádné zkušenosti.
„Náš personál uchazeče zacvičí a potom už budou pracovat zcela samostatně. Budou moci zalesňovat, stavět oplocenky. Podle toho, jak dlouho bude trvat tento krizový stav, tak třeba i provádět letní nátěry proti okusu zvěří a tak dále."

Podle lesníků budou dodržena všechna opatření spojená s novým typem koronaviru. Studenti budou pracovat na čerstvém vzduchu v malých skupinách a v dostatečných rozestupech.

Důležité také je, aby se zájemce do lesa dopravil sám

„Znamená to mít pevné boty, přiměřeně pevné kalhoty. Něco proti dešti, protože přeháňka může přijít každou chvíli. Rukavicemi budou vybaveni z naší lesní správy a organizační jednotky. Rovněž tak obdrží od nás také nářadí, takže budou vybaveni," dodává ředitel lesního a vodního hospodářství Lesů České republiky Vladimír Krchov.

Čtěte také

Všechny potřebné informace jsou uvedené na webových stránkách Lesů České republiky, říká tisková mluvčí podniku Eva Jouklová.
„Je tam kromě jiného uvedena také kontaktní osoba. Upřednostňujeme e-mailovou komunikaci, takže doporučuji poslat e-mail. Kolegyně už se zájemcům ozve a řekne jim o všech možnostech, které se jim nabízí. Práci dostanou v celé České republice, na všech lesních správách a lesních závodech, které Lesy České republiky mají."

V okolí Hradce Králové jsou lesní správy například v Hořicích nebo Rychnově nad Kněžnou.

Tvořte krajinu s námi a zasaďte se o lesy pro další generace
Stáhněte si mobilní aplikaci Klub nového lesa a staňte se tak jeho členem. V aplikaci najdete pozvánky na podnikové akce, události a brigády pro všechny. Pro členy klubu navíc řada bonusů a klubových výhod od podniku i jeho hlavních partnerů. Dozvíte se na jednom místě vše, co vás o dění v českých lesích zajímá.

autoři: Vojtěch Krátký , baj
Spustit audio

Související