Láďa Hruška doporučuje bezlepkové brownies, bez zrnka mouky a věřte nebo ne, i bez zrnka cukru

14. leden 2022

Rozhlasový rádce, televizní i rozhlasový redaktor, autor několika knih pro děti i dospělé, Láďa Hruška, je hostem u mikrofonu Lady Klokočníkové. Dnes přišel s novinkou, novou kuchařkou, která je určena všem odpůrcům diet a cvičení. Určitě vám udělá radost.

Láďa Hruška

Láďa Hruška (13. února 1978, Městec Králové) je televizní reportér známý také jako propagátor pokrmů zhotovených z levných surovin. Původním vzděláním je učitel se zaměřením na chemii a biologii. Už během studií na pedagogické fakultě získával první zkušenosti jako redaktor v regionálním tisku.

Láďa Hruška donesl do studia i brownies, které vlastnoručně upekl.
Doporučil bych to jako výborný zákusek nebo moučník, třeba na víkend. Po tomto brownies rozhodně nemusíte mít žádné výčitky, že přiberete nějaké deko nebo konce kilo. Protože je absolutně bezlepkové, bez zrnka mouky a věřte nebo ne, i bez zrnka cukru.

Čtěte také

Co všechno jsi tam dal?
Jsou tam mandle. Možná se může někomu zdát, že nejsou zdravé, že obsahují hodně tuku a tím pádem při různých dietách a novoročních předsevzetích nejsou zdravé, ale opak je pravdou. Obsahují známé Omega 3 mastné kyseliny, které naopak posilují hlavně naše srdce, cévy a všeobecně náš organismus.

Ale tohle brownies je především ze sterilizovaných fazolí ve sladko slaném nálevu. Propláchnou se, přidá se k nim jeden banán, který nahrazuje cukr a také přispívá k našemu zdraví, podporuje dobrou náladu, lépe se po banánu usíná. A je to oslazeno stévií, přírodním cukrem.

Takže je to jednoduchý recept. Kdyby si chtěl tohle brownies někdo udělat?
Absolutně jednoduché. Všechno se to dá do nějaké misky, prožene tyčovým mixérem a vylije na plech. Ostatně, tento recept, jako spoustu dalších, najdete v mé nové knize.

Čtěte také

Fit krabičky Ládi Hrušky. Jak tě napadlo připravit právě tuhle knížku? Je to tvoje první kuchařka?
Já už ani ty kuchařky nepočítám, protože to pro mě není podstatné. Hlavní je, že kuchařka spatřila světlo světa. A napadlo mě to paradoxně v době covidové a pandemické, kdy jsem byl nucen, jako spousta z nás, dělat si krabičky s jídlem do práce, protože nebyla jiná možnost stravování.

Chtěl jsem i být trošku zodpovědný a snažil jsem se krabičky v uvozovkách kuchtit zdravě. Ale já říkám zdravě v uvozovkách, protože jsem zapřisáhlý odpůrce všech diet.

Při slově dieta mi naskakuje husí kůže. A musím říct, že za ty vlastně už dva pandemické roky jsem si vychytal jídelníček tak, abych mohl říct, že se snažím jíst zdravě, ale hlavně, abych neměl hlad.

Láďa Hruška ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Láďou Hruškou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související