Kuřecí stehýnka s ananasem a zázvorem

Suroviny: 4 kuřecí stehna, 500 g ananasu, 1 paprika (červená), 1 paprika (žlutá), 40 g zázvoru (čerstvý), 2 cibule (červená), sůl, pepř (bílý), 1 lžíce oleje, 2 červené chilli (papričky), 1 lžíce kari, 400 ml kokosového mléka

Postup:
Dužinu ananasu nakrájíme na větší kostičky a propláchneme je ve studené vodě. Z paprik vyjmeme semeníky a lusky nakrájíme na kousky, zázvor nakrájíme na tenké plátky a cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí stehna v kloubu rozpůlíme a okořeníme je solí a pepřem.
V zapékací míse nebo pekáči rozpálíme olej a stehna na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Pak je vytáhneme a na chvíli odložíme. Ve výpeku od stehen podusíme cibuli, přidáme nakrájený ananas, papriku, zázvor a jemně nasekané chilli papričky. Osolíme a opepříme, posypeme kari kořením a za stálého míchání krátce osmahneme. Podlijeme kokosovým mlékem a pak vložíme zpět kuřecí stehna.
Takto připravená kuřecí stehna pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 - 35 minut. Stehna vyjmeme a kokosový základ ještě dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme s vařenými bramborami a můžeme ozdobit čerstvými bylinkami podle chuti.

Vaříme s Habadějem v sobotu 22. prosince 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.