Kuře zapečené s pikantní směsí

Jednoduchá příprava a na konci na vás bude čekat úžasně šťavnaté maso s výbornou šťávou. Zkrátka ideální tip na rychlou večeři, která se určitě stane u vás doma hodně oblíbenou.

Suroviny:
2 porce kuřete s kostmi, sůl, 5 g oleje, 5 g másla, 100 g kapie, 40 g rajčatového kečupu, feferonky nebo chilli koření, 2 čtverce alobalu

Kuřecí stehna


Postup:
Porce kuřete osolíme a položíme na čtverce alobalu potřené olejem, poklademe je kousky másla a kapiemi, které jsme nakrájeli na nudličky, pokapeme kečupem, posypeme usekanými feferonkami (chilli) a alobal dobře uzavřeme. Můžeme přidat i česnek nakrájený na plátky.
Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20-25 minut.
Podávat můžeme v alobalu, který nahoře rozstříhneme. Jako příloha se hodí opečené brambory.

autor: KAB

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.