Krkonošské cyklobusy startují. Kvůli zavřené silnici na Benecku byla zřízena i výluková linka

1. červen 2018 09:10

Startuje sezóna krkonošských cyklobusů. Jejich oblíbenost podle provozovatelů každým rokem stoupá. Vzhledem k mnoha opravám silnic na Vrchlabsku a Trutnovsku, můžou mít cyklobusy občas zpoždění. Na Benecku byla zřízena i výluková linka. 

Více o letošní sezóně mluvila manažerka svazku Krkonošských měst a obcí Miroslava Chaloupská s reportérkou Kateřinou Kohoutovou. 

Pokud máte rádi cyklistiku, nádherné výhledy do krajiny a neopakovatelné zážitky, pak neváhejte a využijte hustou síť cyklotras a cyklostezek, které oblast Podkrkonoší nabízí. Pro Vaše pohodlí a rychlejší dosažení cílů budou stejně, jako v předchozích letech, jezdit cyklobusy, které na území Podkrkonoší vyjedou již v sobotu 2. 6. 2018 a budou v provozu až do soboty 30. 9. 2018.

Cyklobusy v Podkrkonoší

Cyklobusy budou v Podkrkonoší jezdit v červnu a v září vždy v sobotu, v červenci a v srpnu vždy ve čtvrtek a v sobotu, a to opět na trase Hradec Králové - Sadová - Milovice - Hořice - Miletín - Dvůr Králové nad Labem - Bílá Třemešná - Dolní Brusnice - Mostek - Hostinné - Vrchlabí a zpět. Další spoj jede na trase Kuks - Choustníkovo Hradiště - Dvůr Králové nad Labem - Bílá Třemešná - Dolní Brusnice - Zvičina a zpět. První ranní spoj vyjíždí ze Dvora Králové nad Labem přes Choustníkovo Hradiště - Kuks - Heřmanice - Jaroměř - Holohlavy do Hradce Králové. Na přehradu Les Království cyklobus nezajíždí.

Bicykl a cykloturistika

UPOZORNĚNÍ od 1. 9. 2018 do 30. 9. 2018 autobus jede jen do Dvora Králové nad Labem.

Turisté se na provoz cyklobusů mohou těšit i v den státního svátku ve čtvrtek 6. 7. 2018 a 28. 9. 2018.

Podrobné informace o odjezdech a příjezdech autobusů naleznete v jízdním řádu na webu www.podkrkonosi.eu. Spoje mají bezbariérový přístup a jsou vybaveny stojany celkem pro 30 kol.
Projekt cyklobusů byl připraven Svazkem měst a obcí Krkonoše (SMO) ve spolupráci se spolkem Podzvičinsko, Královéhradeckým krajem a dalšími.

Neváhejte a využijte této jedinečné možnosti projet se na kole Podkrkonoším až do Krkonoš.

Jízdní řád cyklobusů v Podkrkonoší
autoři: Milan Baják , Kateřina Kohoutová , Monika Benešová
Spustit audio

Související