Kateřina Janečková z Náchoda vymyslela projekt Atelierof a rozdává s kamarády radost seniorům

3. prosinec 2019

Kateřina Janečková z Náchoda založila neziskovou organizaci, která si klade za cíl rozdávat radost seniorům. Se svými kamarády, dobrovolníky, jezdí po domovech pro seniory a nemocnicích a společně dělají radost těm, kteří jsou sami. Společně s nimi muzicírují, zpívají a nebo si s osamělými lidmi prostě povídají.

Kateřina Janečková také stále hledá pro svůj projekt další dobrovolníky. Redaktorka Romana Pacáková ji zastihla na Jiráskově gymnáziu v Náchodě na besedě se studenty, kterým přišla Atelierof představit. A to zrovna ve chvíli, kdy se radovala z toho, že Atelierof bude mít konečně v Náchodě střechu nad hlavou.

Čtěte také

Projekt Atelierof se zrodil v hlavě Kateřiny Janečkové vloni v létě. Spojila se svou blízkou kamarádkou Kateřinou Mlčochovou a pustily se do práce.

Atelierof byl dosud stále na cestách po domovech pro seniory a nemocničních odděleních. Kateřiny se svými kolegyněmi a přáteli vyjíždí v rámci náchodského okresu do těchto zařízení a dělají společnost lidem, kteří se cítí osamělí, ale nejen jim.

V současné době mohou projekt Atelierof podpořit dárci na serveru Hithit. Zázemí Atelierofu, tedy vlastní střecha nad hlavou, vznikne v Náchodě.

Co bude moci Atelierof za podpory dárců nabídnout?

Přivítá všechny, kteří se cítí osamoceni a chtěli by se setkávat s milými a dobrými lidmi podobného ražení, poznávat, debatovat a sdílet své pocity a sny. Dalším posláním projektu s podnázvem Atelierof kurzy je poskytnutí místa ke splnění dávných uměleckých snů z mládí. Nikdy není pozdě začít malovat nebo třeba hrát na kytaru.

Atelierof na cestách přiváží seniorům radost

Pro svůj projekt Atelierof hledají jeho autorky dobrovolníky, kterých není nikdy dost. Kapacita je neomezená a fantazii se meze nekladou, stačí mít k dané problematice vztah a chtít pomáhat. S důrazem na osobní přístup a mezilidský zájem rozzářit lidi kolem, nejen seniory.

Pokud se podaří pro Atelierof vybudovat pevné komunitní zázemí v Náchodě a v něm spojit generace, plnit umělecké sny, nabídnout medicínu na samotu, stres a těžké dny, Atelierof už nebude zářit jen „na cestách“.

Výtvarné a hudební kurzy pro radost, program pro seniory, kulturní akce a příjemné prostředí. To vše nabízí komunitní zázemí Atelierof. Pomozte vytvořit komunitní zázemí, ať se v něm mohou spojit generace, plnit umělecké sny, nabídnout medicína na samotu, stres a těžké dny!

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.