Je spousta možností jak upravit a naplnit kuřecí kapsu. Plněná kuřecí prsa nikdy nezklamou

Kuřecí prsíčko plněné bylinkovou nádivkou

Máte rádi kuřecí maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád kuřecí kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná kuřecí prsa. Nebudete litovat.

Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu, sušených rajčat se sýrem si ale zamilujete.

Kuřecí

Suroviny: 2 velká kuřecí prsa, sušená rajčata, nahrubo nasekaný špenát, sůl, pepř, olivový olej, feta sýr, mozzrella, sůl a mletý pepř

Postup: Kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem (můžete je pokapat i olejem, ve kterém byla naložená sušená rajčata).
Ostrým nožem nařízneme do obou kousků masa kapsu a naplníme rajčaty, špenátem a sýrem. Špejlemi nebo párátky spojíme naplněné kapsy, aby se příliš nerozevíraly.
Rozehřejeme pánev a necháme maso z obou stran zprudka zatáhnout.
Pak můžete maso dodělat na pánvi (na nižším plameni), případně v troubě předehřáté na 190 °C.

Pojem supreme se vztahuje ke způsobu naporcování masa. Jde o prsa zároveň s křídlem

Příloha:
Brambory zapečené se zakysanou smetanou
Suroviny: 300 g brambor, 2 lžíce zakysané smetany (ideálně kolem 30 % tuku), 1 dl zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, sůl, 50 g másla a 1 lžíci olivového oleje
Postup:
Brambory oškrábejte a nakrájejte na tenké plátky. Zakysanou smetanu smíchejte s vývarem, špetkou soli a prolisovaným česnekem. Zapékací misku vymažte olejem a na dno poklaďte vrstvu bramborových plátků. Ty zalijte rozmíchanou zakysankou a položte druhou vrstvu brambor. Navrch položte máslo nakrájené na tenké plátky a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 35-40 minut, až budou brambory hotové.