Jak se studuje Virtuální univerzita třetího věku? Studenti se těší z nových přátelství i poznatků

1. červen 2019

Slavnostním ukončením každého semestru Virtuální univerzity třetího věku jsou závěrečné semináře. Jeden z nich se konal také v konzultačním středisku Teplice nad Metují.

Virtuální univerzitu třetího věku (VU3V) pro seniory z celé České republiky připravuje Česká zemědělská univerzita - provozně ekonomická fakulta. Do Teplic nad Metují na slavnostní závěrečný seminář přijeli také studenti VU3V z konzultačních středisek Vrchlabí a Adršpach, aby si převzali certifikát o úspěšném zvládnutí studia, ale především, aby se setkali se spolužáky a vyměnili si své studijní zkušenosti.

Studovat v pozdějším věku? Proč ne! Univerzita třetího věku v Hradci Králové je tu pro vás

doc. PhDr. Iva Jedličková, CSc. ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

doc. PhDr. Iva Jedličková, CSc. z Katedry sociální patologie a sociologie Univerzity Hradec Králové je hostem naší radioporadny. Téma: Univerzita Hradec Králové a její Univerzita třetího věku. 

Z Prahy, z České zemědělské univerzity - provozně ekonomické fakulty, studentům přijely k úspěšnému zakončení semestru poblahopřát a Pamětní listy předat manažerka VU3V Ing. Klára Nehodová a Ing. Hana Balzerová.

Jako první si Pamětní list převzala starostka Adršpachu Dana Cahová, která jde ve své obci studentům VU3V osobním příkladem. Dokončila tříleté studium promocí a chystá se pokračovat dál, pokud jí to čas a pracovní povinnosti dovolí. Velký potlesk sklidili dva nejstarší studenti této oblasti, paní Božena Ulrichová a Ing. Jiří Retík.

Jak se studuje Virtuální univerzita třetího věku?

Studenti se schází jednou za dva týdny ve svém konzultačním středisku a vždy společně shlédnou projekci přednášky podle studijního plánu. Mají úkoly, píší eseje, ale především se setkávají a těší se z nových přátelství i poznatků.

Vše o Virtuální univerzitě třetího věku najdete na stránkách www.e-senior.cz

Slavnostní závěrečný seminář VU3V v Teplicích nad Metují se nesl také přesně v tomto duchu. Bylo to setkání nejen slavnostní, ale také opravdu veselé a neformální.

Na závěr studenti VU3V shlédli dokument ČT o přírodních i kulturních zajímavostech Broumovska a odpoledne se vydali tuto krásnou část našeho kraje poznávat.

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.