Herečka Zdeňka Žádníková - Volencová je opravdová supermáma!

13. duben 2018

A to nejen pro své čtyři potomky: dcery Andreu, Janu, Zuzanu a nejmladšího chlapa v rodině - Jiříčka. Kromě péče o své ratolesti a hraní v divadle totiž zvládá i nadační fond, který pomáhá jak jinak než dětem. Nadační fond Zdeňky Žádníkové Volencové mění kompletně vizuální podobu dětských nemocnic.

Původ nynější herecké profese Zdeňky lze hledat již v jejím útlém dětství. Ve čtrnácti letech začala docházet do dramatického kroužku ZUŠ v Hradci Králové na Střezině. V této době vzniklo známé hradecké divadlo Jesličky a Zdeňka se stala jeho členkou.

Nejvíce se do povědomí televizních diváků zapsala rolí Ivany Kučerové Hruškové v seriálu TV Prima - "Rodinná pouta". (Velmi křehké vztahy).

Strmá křivka její popularity se odrazila v nominaci na Objev roku 2004 - anketě TýTý.

Někteří lidé nevytáhnou paty z domova a vztah k jejich obydlí se dá charakterizovat slovy "můj dům - můj hrad". U herečky Zdeny Žádníkové-Volencové dochází v tomto ohledu k zajímavé kombinaci. Lokální patriotismus a lásku k rodným východním Čechám dokáže plynně propojit s kosmopolitním myšlením a schopností adaptovat se v cizích krajinách.

Znalosti dalších jazyků jí pak umožňují nejen konverzovat coby turistce, ale rozšířit své herecké portfolio i pro zahraniční produkce.

Čtyřnásobné mateřství jí sice na chvíli oddálilo vstup do televizních a filmových studíí, ale na scéně milovaného Dejvického divadla vystupovala i ve chvílích, kdy už se nejmladší potomek téměř dral na svět.

V oboustranné pohodě se u mikrofonu sešli v pátek 13. dubna 2018 v 10:00 v přímém přenosu z nově otevřené radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové hostující Zdeňka Žádníková-Volencová a hostitelka Lada Klokočníková. 

Hezký poslech!

autoři: Milan Baják , KLO
Spustit audio