Děti ve Vrchlabí si mohou na podzim vybírat z nabídky 85 zájmových kroužků. Jaký je o ně zájem?

3. říjen 2023 08:12

Ve Vrchlabí si mohou letos na podzim děti vybírat z nabídky 85 zájmových kroužků. Připravil je pro ně Dům dětí a mládeže a většina z nich začíná právě v těchto dnech. Pokud někdo nechal zápis na poslední chvíli, má ještě šanci v některém z nich místo získat? A o které kroužky je největší zájem? Zjišťovala redaktorka Kateřina Kohoutová.

Hovořila jsem se zástupkyní vedoucí Domu dětí a mládeže ve Vrchlabí Zdeňkou Bímovou. Ta mi řekla, že jednoznačně vede taneční kroužek.

Čtěte také

Připraveno v něm je hned několik oddělení a to od těch nejmenších dětí, tedy předškoláčků, až po žáky 9. tříd. Velký zájem je také o horolezectví, sjezdové a běžecké lyžování, i o atletiku.

Letos poprvé tady budou také nabízet některé nové kroužky. Jazykové, a to francouzštinu a španělštinu. Potom z hudebního zaměření je to hra na flétnu a pro zručnější děti se bude otevírat kroužek háčkování. Pro nejmenší děti bude ještě nachystáno cvičení s rodiči. Tady jde hlavně o děti z mateřské školky.

Odvážní jedinci si potom budou moci vyzkoušet i své schopnosti na slackline.

Je tedy možné se přihlásit do některých kroužků nebo už jsou všechny naplněné?
Volných míst zbývá opravdu velmi málo. Jsou ta například místa připravená pro náhradníky.

Čtěte také

Volná místa ale zbývají v některých kroužcích, o kterých můžeme říci, že jsou mezi dětmi méně populární. Jsou to zejména technické obory, dále je volno ve filatelistickém kroužku nebo v oboru karate.

Ostatní kroužky jsou už tedy naplněny, ale záleží samozřejmě na tom, až si děti kroužky vyzkouší, jestli u nich budou chtít zůstat a vydržet. Pokud ne, tak se může místo uvolnit. Tedy zájemci by měli na webových stránkách Domu dětí a mládeže ve Vrchlabí sledovat, jaká je aktuální situace, případně se okamžitě ozvat.

Kolik se za zájmové kroužky ve Vrchlabí platí?
Cenové rozpětí je od necelé tisícovky až po 4 tisíce korun ročně. Tu nejvyšší částku zaplatí rodiče za kroužek sjezdového lyžování.

Čtěte také

Dražší je také francouzština a italština, naopak nejméně zaplatí zájemci o hru na kytaru nebo flétnu, či o výtvarné kroužky či florbal.

Dům dětí a mládeže ve Vrchlabí nabízí také zájmové činnosti pro dospělé, které se už v předchozích letech těšily velké oblibě. Je to zejména keramika, pak již zmíněné tancování a pochopitelně i cizí jazyky, protože lidé se chtějí vzdělávat i v tomto směru.

Pracovnice doporučují, aby rodiče s dětmi navštívili vždy kroužek jednou či dvakrát a uvidí, jestli právě tohle děti bavit bude. Teprve potom se mohou stoprocentně zapsat a poplatek za kroužek uhradit.

Spustit audio

Související