Atleti a fotbalisté v Kostelci nad Orlicí budou sportovat na modernizovaném Stadionu mládeže

8. květen 2018 09:30

Sportovci v Kostelci nad Orlicí získají nové moderní sportoviště. Radnice letos začala s rozsáhlou opravou Stadionu mládeže, za kterou zaplatí 30 milionů korun. Kromě atletů a fotbalistů tam nově naleznou útočiště také vyznavači skateboardingu nebo horolezectví.

Stadion mládeže v Kostelci nad Orlicí prochází největší opravou od svého otevření v roce 1967. Pod koly bargů zmizel původní škvárový atletický ovál i fotbalové hřiště a sportoviště se začíná měnit.

„Bude tam všechno co tam má být. Šestidráhová stovka, čtyřdráhový ovál na 400 metrů, k tomu všechno na jednotlivé atletické disciplíny, současně fotbal a bude tam i tréninkové hřiště pro fotbalisty, k tomu lezecká stěna a ještě skatepark," představuje podobu stadionu starosta Kostelce nad Orlicí František Kinský zvolený za Inciativu občanů.

Nové sportoviště pomůže v rozvoji hlavně atletickému oddílu. Ten má v Kostelci dlouholetou tradici, jenže kvůli nevyhovujícím podmínkám nemohl pořádat žádné větší soutěže.

Atletický stadion a tartanová dráha

„Jsem přesvědčen, že atletický oddíl Domu dětí a mládeže a Atletika školní bude mít odpovídající podmínky a že tady zase do budoucna vyrostou atleti republikového a můžeme říct i světového jména," říká za kostelecké sokoly Václav Pavelka.

Radnice chtěla původně financovat opravu prostřednictvím dotací, jenže kvůli problémům s dotačními tituly na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy, se zastupitelé nakonec rozhodli, že 30 milionů zaplatí z městské kasy.

„Už jsme potřebovali stavět, takže stavíme v vlastních prostředků. A stavíme z prostředků, které se nám povedlo dobrým hospodařením odložit stranou a teď je investovat," říká starosta Kostelce nad Orlicí František Kinský.

Stavební práce by na Stadionu mládeže měly skončit v závěru září.

Spustit audio

Související