Zuzana Bubílková a Muži roku! Co mají společného? Dozvíte se v Pátečním Habaději Lady Klokočníkové

8. září 2023

Stalo se už tradicí, že koncem srpna se do východočeského Náchoda sjedou nejkrásnější muži roku. Bylo tomu tak i letos. Lada Klokočníková proto do rozhlasové kavárny pozvala jednu z porotkyň soutěže novinářku a moderátorku Zuzanu Bubílkovou, prezidenta soutěže Davida Novotného a dva Muže roku.

Dominik Chabr je nejkrásnější muž planety a třetí Muž roku z roku 2021. A letošním vítězem soutěže Muž roku se v Náchodě stal František Knobloch.

Čtěte také

Mezi letošními finalisty nakonec porotu, která čítala několik desítek členů včetně mnoha známých tváří, zaujal soutěžící číslo 12 František Knobloch. Tomu byly v závěru galavečera, který moderovali Karel Voříšek a Lenka Špillarová, předány ceny a vítězná šerpa. Odměnou bude Františkovi také účast na mezinárodních soutěžích mužské krásy.

Castingy soutěže začaly už letos na jaře, věk účastníků je stanoven v rozmezí od 20 do 33 let. Jedná se o obdobu České Miss, soutěž Muž roku od 2000 každoročně pořádá David Novotný. Úspěch pak otevírá dveře do světa modelingu i showbusinessu. Od 2010 je pořadatel Muže roku také držitelem licencí na mezinárodní soutěže pánské krásy Mister International a Manhunt International, 2013 přibyla licence na Men Universe Model (dříve Mister Universe) a postupně i další.

Mužem roku 2023 se stal student práv a molekulární biologie František Knobloch, kterému je 23 let. Pojede Českou republiku reprezentovat na mezinárodní soutěž Mister Global. Hned za Františkem se umístil sympatický zubař Alexandros Panayi, který byl společně se svým mladším bratrem Stefanosem horkým kandidátem na výhru.

Čtěte také

František Knobloch žije v Hostivici a studuje dvě vysoké školy. Jednak práva a pak přírodní vědy, konkrétně molekulární biologii a biochemii. Zároveň pracuje jako holistický poradce na soukromé klinice v oblasti komplexní a preventivní medicíny. V této oblasti vidí i svoji profesní budoucnost.

Jeho velkým koníčkem je také sport. Na reprezentační úrovni se věnuje beach volejbalu, kde získal i řadu zlatých medailí. "Tento sport nenabízí příliš dobré finanční ohodnocení, a tak pro mě zůstává pouze koníčkem," přiznává František, který se věnuje také lezení, boulderingu, plavání, tenisu, badmintonu nebo atletice. Jeho dalším koníčkem je hudba, hraje na kytaru a zpívá.

Soutěže pánské krásy Muž roku příští rok oslaví už čtvrtstoletí své existence. Její finalisté se mohou chlubit úspěchy také na mezinárodním poli. Naposledy získal loni na Bali vítězství v prestižním klání Man of the year Dominik Chabr.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové se Zuzanou Bubílkovou, prezidentem soutěže Davidem Novotným a hned dvěma Muži roku si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související