Zkrystalizovaný med není špatný. Naopak, je to známka kvalitního produktu od poctivého včelaře
Od časného rána až do večerních hodin si v pátek 16. listopadu v rámci Medového dne povídáme o blahodárných účincích medu, dozvíte se, jaká byla letošní včelařská sezóna a dáme vám i recepty pro zdraví.
Je lepší med květový, luční, lipový, smíšený, medovicový, plástečkový, pastovaný, černý nebo bílý? I to jste se mohli dozvědět v pátek 16. listopadu, kdy jsme pro vás připravili Medový den!
V rozhlasové kavárně v Havlíčkově ulici v Hradci Králové byla také možnost ochutnat medové lahůdky našich předních včelařů a potkat se s včelařem, hercem a muzikantem Václavem Koptou.
Rychlé medové recepty nabídl kutil tělem i duší Láďa Hruška.
A medovou radioporadnu přímo z rozhlasové kavárny měl pro vás připravenu včelař Václav Jirka z Jaroměře.
Celou medovou radioporadnu si můžete poslechnout v našem audio-archivu:
Související
-
Medová poradna - o léčebných účincích včelích produktů. Med je lék i pro zdravého
Medař a včelař Evžen Báchor v naší radioporadně. Recepty s medem. Jak poznáme falešnou medovinu?
-
Trápí vás kašel? Vyzkoušejte majoránkový čaj s medem
Štěpánka Drašnarová a rady ze světa koření. Jak na domácí polévkové koření a ten nejlepší „svařák“? Rozdíly mezi bílým a černým pepřem.
-
Každý ví, jak chutná med. Ale nahlédnout do včelích úlů, to...
Asi každý z nás ví, jak chutná med. Ale ne každý z nás má možnost nahlédnout do úlu, pozorovat život včelstva a nebo se alespoň dostat do bezprostřední blízkosti úl...
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.