Vítáme Jirku a Marušku! První miminka roku narozená v porodnicích Královéhradeckého kraje

2. leden 2019 08:28

První narozená miminka roku 2019 v porodnicích Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a.s. Přejeme jim hodně štěstí a zdraví. A na světě pohodu a klid.

Zvládl na 5 000 porodů v Hradci Králové. Teď pomáhá na svět svým knížkám plných lidské poezie

doc. MUDr. Jindřich Tošner, CSc. ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Docenta Jindřicha Tošnera asi nemusíme Hradečákům dlouze představovat. Protože především posluchačky jej budou jistě dobře znát. Jako porodník a gynekolog pomohl na svět možná polovině Hradce Králové.

Prvním narozeným miminkem v roce 2019 se stal malý Jirka, který se narodil v náchodské porodnici v 1 hodinu po půlnoci. Váží 3265 gramů a on i maminka se těší dobrému zdraví.

První holčičkou narozenou v porodnicích Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a.s. se stala Maruška, narozená 1. ledna 2019 ve 13:46 hodin v Jičíně s mírami 3770 gramů a 48 centimetrů.

miminko

První holčička a první chlapeček, kteří se narodí v některé ze čtyř krajských nemocnic, dostanou od kraje dárkové poukazy v hodnotě 5 000 korun.

Porod je opravdovou transformaci ženy. MUDr. Jitka Blábolilová se věnuje celostní gynekologii

03329928.jpeg

MUDr. Jitka Blábolilová je gynekoložka s celostním přístupem ke zdraví ženy, žena, dcera, matka. Její vášní je aromaterapie, využívá i alternativní metody, bylinky, zelené potraviny. Oslovují ji i témata těhotenství, porod, šestinedělí a podpora sebevědomí žen v těchto obdobích.

První miminko roku 2019 s trvalým bydlištěm v Hradci Králové se narodilo na Nový rok v hradecké fakultní nemocnici přesně v 5 hodin a 14 minut. Marek Zlesák vážil 3730 gramů a měřil 51 centimetrů.

Malý Marek i jeho maminka jsou v pořádku a v porodnici je dnes navštívil také primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek, který mamince předal květinu a finanční dar od města ve výši pěti tisíc korun.

Zlatou pamětní medaili v hodnotě téměř deseti tisíc korun Marek dostane během slavnostního vítání občánků na jaře v Divadle Drak.

autor: baj | zdroj: Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje a.s.
Spustit audio

Související