Venkovní výběhy zoologických zahrad se na vás těší. Užijte si africké safari bez návalu návštěvníků

2. květen 2020 10:39

Od začátku týdne mohou milovníci zvířat navštívit zoologické zahrady. Otevřeny jsou sice prozatím jen venkovní výběhy, ale i tak mají co nabídnout.

Reportérka Dana Voňková zažila v Safari Parku Dvůr Králové trochu větrné, ale hlavně slunečné počasí, spokojené pracovníky zoo a natěšené návštěvníky.

Čtěte také

Po rozhodnutí vlády jsou za zpřísněných hygienických podmínek otevřeny venkovní výběhy zoologických zahrad.

Safari Park Dvůr Králové nepodceňuje rizika spojená s pandemií koronaviru a připravil sérii opatření, která pomohou ochránit návštěvníky, ošetřovatele i chovaná zvířata.

Vzhledem k tomu, že park disponuje mnoha desítkami hektarů plochy, mají lidé možnost pohybovat se v dostatečných odstupech.

Venkovní výběhy Safari Parku Dvůr Králové se těší na návštěvníky

Do safari je možné vstoupit přes turnikety pouze se vstupenkou zakoupenou předem - tedy buď s pernamentkou nebo s předem on-line koupenou vstupenkou. Safaripark tím chce zabránit frontám u vstupu.

Čtěte také

Pro případ, že se návštěvníci nedozví o nutnosti nákupu vstupenky předem, je před vstupem do parku umístěna cedule s QR kódy s odkazem na portál, kde jsou vstupenky k dispozici.

Projížďka Africkým a Lvím safari je možná pouze vlastním vozem a i pro tu lze koupit vstupenky jen předem on-line.

Občerstvení zajišťují prodejní automaty, v areálu jsou rozmístěny i stojany s dezinfekcí. Návštěvníci mají povinnost nosit roušku.

Vedení Safari parku žádá návštěvníky o ohleduplnost. A to jak vůči sobě navzájem, tak i vůči zaměstnancům a samozřejmě i zvířatům.

autoři: Dana Voňková , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související