Jak vypadal první den po karanténě v Safari Parku Dvůr Králové? Lidé viděli řadu zajímavostí

28. duben 2020 07:54

Safari Park Dvůr Králové se návštěvníkům znovu otevřel v pondělí. Vedení zahrady zároveň připravilo několik hygienických opatření, která mají zajistit bezproblémový chod. To hlavní se týká systému prodeje vstupenek. Vstup do parku je možný pouze se vstupenkou zakoupenu předem, tedy on-line popřípadě permanentkou.  

Dobrá zpráva pro milovníky zvířat je tu. Od včerejška opět smíme do Safari Parku Dvůr Králové. Přístupné jsou zatím jen venkovní výběhy, ale i tak tam uvidíte řadu zajímavostí. Především kopytníky, lvy a také jedno neposedné opičí mládě.

Čtěte také

První hodiny obnoveného provozu dvorského safari parku sledovala společně s vedoucím návštěvnického servisu Janem Paříkem a mluvčí Markétou Grúňovou reportérka Dana Voňková.

Od pondělí má safaripark zjednodušený ceník vstupného. Vstupenky se prodávají jen ve dvou kategoriích, dospělá a dětská. Jejich denní počet safari park s ohledem na rozhlohu areálu omezil na čtyři a půl tisíce.

Vstupenky si lidé musejí koupit předem na internetu přes web safariparku. Pokladny v zoo otevřeny zatím nejsou.

Lidé mohou navštívit venkovní prostory dvorského safari parku. Projížďka Africkým a Lvím safari je možná pouze vlastním automobilem, po zakoupení vstupenky on-line. Autobusy ani takzvané afrika trucky v provozu nejsou. V areálu zůstaly zavřené vnitřní pavilony a expozice, a také dětská hřiště.

Mláďata v Africkém safari

Safari Park Dvůr Králové je s více než půl milionem návštěvníků ročně nejnavštěvovanějším turistickým cílem na východě Čech.

Za dobu uzavření v karanténě dokončil safari park nové venkovní expozice pro šelmy, kam nyní převáží zvířata z dočasných ubikací. Občerstvení v safariparku je v prodejních automatech. Lidé musejí nosit roušky a dodržovat rozestupy.

Čtěte také

Po areálu jsou na několika místech umístěny stojany s dezinfekčním gelem.

„Safari park disponuje mnoha desítkami hektarů plochy, lidé se u nás mají možnost pohybovat v dostatečných odstupech. Zároveň jsme připravili další opatření pro bezpečnou návštěvu," uvedl ředitel Přemysl Rabas.

Vstup je přes turnikety s předem on-line koupenou vstupenkou nebo s permanentkou. Safaripark tím chce zabránit frontám u vstupu.

„Pro případ, že se návštěvníci nedozví o nutnosti nákupu vstupenky předem, rozmístili jsme před vstupem do parku informační cedule s QR kódy odkazujícími na portál, kde lze vstupenky koupit," dodal vedoucí návštěvnického servisu Jan Pařík.

autoři: Dana Voňková , baj | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související