Ve městech napříč krajem vrcholí přípravy na začátek adventu. Kdy a kde se rozsvítí vánoční stromy?

26. listopad 2020 08:50

Ani epidemie koronaviru úplně nezruší oslavy začátku adventu. I přes omezení související s hygienickými opatřeními v jednotlivých okresních městech Královéhradeckého kraje nepřijdeme aspoň o tradiční rozsvícení velkých vánočních stromů. Podrobnosti zjišťoval reportér Vojtěch Mráz.

„Pro letošní rok město Trutnov zrušilo veškeré tradiční akce pro veřejnost. Nebude se tak konat slavnostní rozsvícení vánočního stromu ani vánoční trhy na Krakonošově náměstí či Silvestrovský ohňostroj," říká za trutnovskou radnici Michaela Dědková.

Čtěte také

V Hradci Králové muselo vedení města kvůli epidemii koronaviru všechny vánoční akce, jako třeba trhy, zrušit.

Kdy se můžou lidé těšit na rozsvícení vánočních stromů, doplňuje Kateřina Šmídová z hradeckého magistrátu.
„Vánoční stromy v Hradci Králové budou rozsvíceny spolu s vánočním osvětlením města v neděli 29. listopadu. Doprovodný kulturní program byl ovšem zrušen."

V Náchodě bude rozsvícení vánočního stromu také bez účasti veřejnosti. Radnice si ale přichystala živé vysílání, které bude dostupné na webových stránkách města.

„Zveme všechny, aby rozsvícení vánočního stromu první adventní neděli 29. listopadu sledovali od 17:00 hodin na internetu," doplňuje mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Čtěte také

I v Jičíně se poprvé vánoční strom rozzáří v neděli 29. listopadu. Ve městě pohádky bude přichystané překvapení a to nejen pro děti.

„Občany bychom rádi pozvali, aby se přišli podívat na osvětlený Jičín. A zvláště aby zavítali do zámeckého parku, kde budou opět k vidění 3D svítící dekory," dodává za jičínskou radnici tiskový mluvčí Jan Jireš.

A vánoční strom bude v neděli rozsvícený také v Rychnově nad Kněžnou.

autoři: Vojtěch Mráz , baj
Spustit audio

Související