Ve Festival Parku na hradeckém letišti začíná největší hudební festival v kraji - Rock for People

8. červen 2023 09:57

V Hradci Králové začíná dnes hudební festival Rock for People. Pořadatelé počítají znovu se solidní návštěvou - minulý rok se na 26. ročník festivalu přišlo podívat kolem 35 tisíc lidí. Proto jsme se na podrobnosti zeptali organizátora a ředitele festivalu Michala Thomese.

Loňská návštěvnost byla podle dostupných zdrojů nejvyšší v historii festivalu. Jaká máte v tomhle směru očekávání a třeba i přání pro letošní rok?

Čtěte také

Věřím tomu, že rekordní návštěvnost letos opět překonáme. Ale to budeme přesně vědět až v neděli. Protože vyprodáno není, což je ovšem i díky tomu, že jsme zvětšili celý areál. O vstupenky je ovšem velký zájem a vypadá to, že opravdu budeme v těch číslech někde dál. Ale přesná data budeme znát až v pondělí, po skončení celé akce.

Kterými skupinami a hudebníky se odlišujete od dalších letních festivalů, které budou v Česku brzy následovat?

Nám se povedlo domluvit opravdu velké headlinery. V čele jsou takové kapely jako Muse a Slipknot. To jsou opravdu velké světové hvězdy. Dále tady máme například Machine Gun Kellyho nebo The 1975, držitele Brit Awards, nebo kapely Billy Talent, Papa Roach, Simple Plan a mnoho dalších.

Ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes

Přestože jste festival s už téměř třicetiletou tradicí, připravili jste nějaké programové nebo organizační novinky?

To já beru jako takovou každoroční výzvu, abychom se posouvali někam dál. Takže je opět vylepšený areál, kde jsou nějaké nové dekorace. Máme tady třeba stage, která je poháněna čistě solárním pohonem, což je v podstatě i taková světová novinka a možná i premiéra.

Čtěte také

A bude tady také bohatý doprovodný program. Budeme mít například AZ Kvíz, který loni sklidil velký úspěch, mnoho divadelních představení. Takže festival není jen o hudbě, ale bude tady možné zažít opravdu hodně zajímavých a milých věcí.

Co čeká ředitele takového velkého hudebního festivalu ještě dopoledne před samotným zahájením?

Finišují přípravy. Takže vše dokončujeme a mám z toho lepší pocit než v loňském roce, kdy to bylo takové náročnější. Myslím si, že jsme letos dobře připraveni. Za chvíli se už otevřou brány festivalu, tedy opravdu už jen dolaďujeme detaily.

Od 8. do 11.6.2023 se v Hradci Králové koná oblíbený hudební festival Rock for People. Program je zaměřený na zahraniční interprety. Uslyšíte zde kombinací zvučných a nových jmen, která se začínají prosazovat.

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související