Je to vrchol mé dosavadní kariéry, té hudební. Řekl Petr Čech po bubnování na Rock for People

6. červenec 2013

Brankářské rukavice vyměnil za paličky a místo fotbalovým příznivcům se představil hudebním fanouškům. Gólman Petr Čech večer zabubnoval s kapelou Eddie Stoillow v Hradci Králové na posledním dnu Rock for People. Po Karlu Gottovi byl dalším festivalovým unikátem.

Jako velkou rockovou hvězdu. Tak fanoušci na Rock for People Petra Čecha přijali. Slavný brankář už několikrát s kapelou Eddie Stoillow bubnoval. Na tak velkém festivalu ale šlo o jeho premiéru.

„To určitě bude největší událost mojí hudební kariéry, zatím. Je to pro mě novinka hrát před tolika lidmi. Takže trochu nervozita tam je, ale věřím, že to ze mě spadne, že si to užiju a že vlastně tento můj první fesťák dobře dopadne,“ říkal Petr Čech ještě před koncertem.

Nervozita z něj nakonec opravdu spadla a s chutí si tak zabubnoval hned čtyři písně.

Atmosféra na festivalu se podle Petra čecha s tou na fotbalovém stadionu moc srovnávat nedá.

„Od začátku to všechno skanduje, jede. Takže je to trošičku jiné u toho fotbalu. Člověk ty diváky do varu musí teprve přivést. Když prohráváte tři nula, tak ta atmosféra není taková,“ popsal.

Redaktor Ondřej Vaňura zpovídá Petra Čecha

Koncert s brankářem si užila i samotná kapela Eddie Stoillow. Přípravu rozhodně nepodcenila.

„Musím zalichotit festivalu. Je to pro muzikanty fakt asi nejlepší festival u nás s nějakým evropským přesahem. Teď jsme měli štěstí, že měl Petr asi 14 dní volno. Takže jsme měli bezpočet zkoušek a jsme na sebe zvyklí. Takže Petr má naše songy najeté,“ vysvětluje klávesák David Šmídt.

Petr Čech mohl na Rock for People zahrát hlavně díky tomu, že měl o den odložený začátek letní přípravy. Už dnes se vrací zpátky do Anglie.

autor: ova
Spustit audio