Vánoční vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové bude štědré a plné sváteční pohody i laskavosti

20. prosinec 2023

Vánoční svátky s Českým rozhlasem Hradec Králové! Už ráno na Štědrý den 24. prosince s moderátorkou Pavlou Kindernayovou bude štědré. Jako každý rok budeme nadělovat dárky, rozkrojíme jablíčko, zazpíváme si koledy a také vylosujeme výherce naší Velké vánoční soutěže.

Čtěte také

Na Štědrý den bude hostem Záletů Aleny Zárybnické po 9. hodině evangelická farářka Hana Ducho. V 10. hodin vám nabídneme záznam z letošního finále Pochoutkového roku a ve speciálním vydání magazínu Šarm po 11. hodině se na Vánoce a vánoční zvyky zeptáme letošní vítězky ankety Šarmantní osobnost roku zpěvačky Lucie Bílé a také držitele mimořádné ceny Šarmu Františka Kinského.

Po 12. hodině se můžete těšit na Štědrodenní Písničky od srdce s Karlem Sladkým a od 14. hodiny to budou Vánoce s hvězdami. V dvouhodinovém kontaktním pořadu se na vánoční tradice a zvyky zeptáme Jitky Zelenkové, Magdaleny Reifové, Kamily Nývltové a dalších osobností.

Čtěte také

Po 17. hodině nebudou chybět oblíbené koledy a po 18. hodině tradiční Rybova Česká mše vánoční.

Dobré ráno a dopoledne na Boží hod vánoční, tedy 1. svátek vánoční prožijete na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové ve společnosti moderátorky Jany Kudyvejsové. Jejími hosty budou kromě jiných primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová a Miroslav Wajsar, ředitel Domova svatého Josefa v Žirči.

Po 12. a 17. hodině to budou tradiční Písničky od srdce a po 16. hodině další Hvězdné Vánoce. V 18 hodin budeme ve speciálním pořadu Na cestách s Petrem Voldánem a s Petrem a Pavlínou Kourovými putovat stoletou historií českých Vánoc.

Čtěte také

Na Štěpána, 26. prosince, tedy na 2. svátek vánoční, jsme připravili divadelní ráno - ředitelka Klicperova divadla v Hradci Králové Eva Mikulková a ředitel hradeckého Divadla Drak Tomáš Jarkovský vás pozvou na představení, která na svátky připravily obě hlavní scény.

Svátečním hostem po 10. hodině bude řádová sestra Gratia z kláštera v Hoješíně. 11. hodina bude patřit francouzským šansonům s Martinou Forejtkovou, která nám přiblíží svátky ve Francii. A odpoledne nebudou chybět tradiční Písničky od srdce a Hvězdné Vánoce.

V 18. hodin se pak můžete těšit na to nejlepší, co jsme pro vás zaznamenali na Vánočních trzích v Hradci Králové při Dni s Českým rozhlasem Hradec Králové 16. prosince.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.