Vánoce a mlsání domácích mazlíčků. Nejhorší je čokoláda, varuje MVDr. Vilma Hypská

18. prosinec 2018

Zvěrolékařka MVDr. Vilma Hypská v naší rozhlasové veterinární poradně na téma: Vánoce a přejídání domácích mazlíčků. Pravidla a bezpečnost. 

V zimě potřebují naši domácí mazlíčci zvláštní péči. MVDr. Vlaďka Teplá v rozhlasové poradně

I psi můžou v zimě nastydnout

Zvěrolékařka MVDr. Vlaďka Teplá v naší rozhlasové veterinární poradně na téma: specifika péče o naše domácí mazlíčky v zimním období. 

Vánoční svátky jsou svátky klidu, pokoje a obdarovávání. Pod stromeček dáváme dárky nejen pro své rodiče, partnery a děti, ale i pro naše domácí mazlíčky. Snažíme se jim přilepšit i nějakou laskominou nebo větší porcí masa. Ale tady děláme největší chybu a svým zvířecím miláčkům zaděláváme na zdravotní potíže.

Odborníci tvrdí, že nejlepším řešením pro zvířata je, pokud je při vánočních oslavách úplně vynecháme.

Majitelům domácích mazlíčků proto MVDr. Vilma Hypská doporučuje, aby svým kamarádům věnovali během vánočních dnů stejnou péči, jako po zbytek roku.

Vánoce a zvířata (ilustrační foto)

Naprosto nevhodné je dávat kočkám i psům jakékoliv pamlsky nebo salámy. Cukr i sůl jsou pro ně nevhodné.

Jana Kudyvejsová a MVDr. Vilma Hypská ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

A nejhorší ze všeho je čokoláda, která může psa dokonce zabít. Pokud někdo chce dát svému zvířeti pamlsek, nejlepší je použít klasický dětský piškot.

Stále platí, že nejlepší odměnou pro domácí mazlíčky je čas, který mohou prožít se svým majitelem. Ve svátky je proto vezměte na delší procházku a hrajte si s nimi. Potom to budou i pro vaše domácí miláčky ty nejhezčí Vánoce.

Všechny rady MVDr. Vilmy Hypské si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

autoři: Jana Kudyvejsová , baj
Spustit audio

Související