Václav Souček: Zůstat sám sebou

S pozemským životem se v sedmdesáti rozloučil Niki Lauda, jeden z nejpopulárnějších pilotů F1. Přesněji řečeno, rozloučil se se svými dvěma životy, když přežil ohnivé inferno po havárii, a vrátil se na okruhy vítězně. Vítězství vůle, inteligence, a pracovního nasazení. 

S hereckou kariérou se také loučila ikona francouzského filmu Alain Delon; kritika mu ani tentokrát nesmlčela, ani neupřela právo na vyhraněné pravicové názory.

Do třetice a v protikladu: artový program České televize prezentoval znamenitý snímek o levicovosti složité životní dráhy countryové legendy Johnnyho Cashe. Komentovaný dokument nabídl dosud méně známý pohled na sinusoidy hvězdné popularity, ale především stvrdil zpěvákovo životní krédo: hrát pro lidi, a zůstat sám sebou v blahobytu, v krizích, a rovněž v předtuše konce.

Zůstat sám sebou je těžké, má-li člověk hluboko do kapsy

„Chudí myslí na peníze více než bohatí, a nejhorší je, že nemohou myslet na nic jiného.“ To je citát z Oscara Wilda.

Také jemu dalo hodně úsilí, aby zůstal sám sebou.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.