Václav Souček: Víra k nevíře

Svátky, ne/svátky. Letošní Velikonoce se staly změtí událostí, začněme těmi pozoruhodnými sportovními. Tenistky perfektně zvládly utkání Fed Cupu s Kanadou, Jágrova hvězda znovu zasvítila naplno, ale proti tomu fotbal: nejásá Plzeň, nasucho polkla Slávie, na hrachu klečí Sparta.

Ze společnosti: blesková personální výměna na ministerstvu spravedlnosti, cosi podivného v Národní galerii, motorkáři na přetížených komunikacích, a ztráty na životech nejen motorkářů…

Ve světě – nové otřesy a nepokoje mezi katolíky a protestanty v Irsku, a v posledku šok - teroristický masakr na Srí Lance.

Nejde-li o život, jde v podstatě… raději ze slušnosti nedopovědět.

V první fázi ohromení z tupé nenávisti víry proti víře člověka napadne, že se zřejmě po světě dosud nerozšířily překlady Haškova Dobrého vojáka Švejka, především pro ten varovný výkřik: „Lidi, neblázněte, vždyť jsou tady lidi!“.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.