Václav Souček: Operátoři a operatéři

Mezi operátory a operatéry je drobný rozdíl, asi jako mezi hodinkami a holínkami. 

Zkusme tedy zkratku: plaménky se rozhořívá boj o levnější data na mobilním internetu. Paní ministryně se netrefila svým názorem o parník, zato společně míří do černého Piráti a hnutí ANO (dokonce sám premiér). O návrhy řešení není nouze, ale voperovat se mezi operátory je mírně o ústa, neboť jde o mocné a vlivné soupeře.

Ve hře je dokonce i „Operátor Čtvrtý“, jehož účast na trhu podle odborných prognóz by měla data zlevnit. Chybička spočívá v tom, že tři dosavadní operátoři jsou sdruženi v Asociaci. Síly jsou tudíž nevyrovnané, a jak zažité praktiky konkurenčního boje napovídají - nelze-li protivníka porazit, bývá užitečné se s ním spojit.

Nebude snadné v peřejích takových finančních objemů pádlovat, natož pak kormidlovat. A jak dlouho to bude trvat - na to můžete vzít do dlaně křišťálovou kouli.

autoři: Milan Baják , VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.