Václav Souček: V nízké trávě

Nejhorší zprávou tohoto týdne bude zřejmě ničivý požár světové kulturní památky - chrámu Notre Dame v Paříži.

Dobrých zpráv je u nás hrstka, a kdo je hledá, najde. Tak třeba u muziky: tuto sobotu začíná ve dvě odpoledne v Petrovicích nad Orlicí 4. Petrovické folkování. Výčet účastníků buď hodně napoví, nebo vzbudí zvědavost: Chaos, talentovaný Michal Horák, Malá sada, která naklíčila v podhoubí Klicperova divadla, Robert Křesťan se skupinou Trapeři (s touhle partou kdysi začínal a moc rád se do ní vrací), pardubičtí Mazzec a populární Marien, zářivá trojcípá hvězdička z jižních Čech jménem EPYDEMYE.

kytara

Co je malé, bývá hezké - a Petrovické folkování si vzal za své úzký okruh lidí z osadního výboru a spolku Za rozvoj Petrovic, jenž našel podporu u města Týniště nad Orlicí, a pochodil u několika spřízněných duší z okruhu sponzorů. Spolu předskočili předlouhý seznam letních festivalů dubnovým termínem a učinili dobře sobě, muzikantům, a především divákům.

S každým jarem - dovolíte-li ten příměr - se objevuje v nízké trávě také spousta bylinek.

Až budete v sobotu v Petrovicích nad Orlicí odbočovat ze státní, dávejte dobrý pozor; ať není „mazzec“ i na silnici.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.