Václav Souček: Pohoda v Novém Městě nad Metují

Jako splašený kůň prchá ten čas. Promiňte z ochozu rozhlasu vytroubený úvod; náleží k 32. ročníku festivalu POHODA v Novém Městě nad Metují, který neodvolatelně začne tuto sobotu 6. dubna o půl šesté. 

Na podiu Kina 70 se prostřídají znamenité bluegrassové formace New Aliquot a Professional DeFormation, talentované dívčí zjevení jménem Tereza Balonová s kytarou a vlastními písničkami, a z jižních Čech zavítají oblíbené folkové veličiny - trio „Epy De Mye“ a českobudějovičtí Nezmaři, jež navíc zdobí neuvěřitelně setrvalá a vysoká výkonnost zvíci čtyřiceti let činnosti.

Čtěte takéPOHODA - festival folk & country hudby

Když je řeč o vytrvalosti, tak stojí za zmínku jmenovat Jakuba Bahníka v čele organizátorů „Pohody“; syn svého otce Zbyňka převzal žezlo populární každoroční akce za krajně nepříznivých okolností a o tradiční setkání svědomitě pečuje.

Doufám pevně, že mnohým posluchačům těchto vět nezbude, než se těšit na příští ročník, neboť ten letošní už je beznadějně vyprodán…

Ale zkuste to!

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.