Václav Souček: Opakování

Opakování je otravné, únavné, ale (jak vidno) i nezbytné. 

Momentální epidemie viru, hrozící pandemií, zavalila jak sněhová lavina jiné události nepominutelného významu. Mimo jiné i sporný návrh na řešení palestinsko-izraelského soužití; návrh z dílen USA a Izraele na řešení postupné, který se nejen Palestincům jeví jako řešení potupné.

Karel Schwarzenberg, exministr zahraničí, poslanec TOP 09

Karel Schwarzenberg, věkem úctyhodný senior světové diplomacie, to komentoval zdvořile, leč výstižně; přirovnal parcelaci opomíjené Palestiny k někdejšímu Mnichovu, k jednání „o nás bez nás“. Použitý příměr Chuchle a Prahy už byl jen vtipnou nadstavbou.

A že trefil hřebík na hlavičku, o tom svědčí následné rozvrstvení názorů našich pravicových stran; nechybí ani srovnávání s výhradami KSČM. Ale že by seriózní kritika silového jednání mocných politiků tohoto světa měla být automaticky považována za kacířskou řeč…?

A tak znovu nabádá k pozornosti to otravné opakování: je třeba naslouchat tomu, k d o co říká, ale především přemýšlet o tom, c o kdo říká.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Centrálně

    Že vydání stavebního povolení je neuvěřitelné klubko problémů, a stavba samotná jakbysmet, víme předlouho. 

  • Václav Souček: Eliminace

    Nebyly tou dobou počítače, ani mobily. Hrávali jsme tu bojovou hru ve škole pro ukrácení chvíle; „lodě" se to jmenovalo. Byl k tomu potřeba čtverečkovaný papír.

  • Václav Souček: Pro a proti

    O Silvestru zvěstoval tištěný zdroj, že prokuratura zrušila obvinění slovenského expremiéra. Jiné mocné médium informuje, že zpráva není pravdivá.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.