Václav Souček: Krátká

Glosa by měla být výstižná a krátká. Stávají se takové, v kategorii odposlechnutých. 

Společenská místnost, odpovídající svému poslání směsnými vůněmi horkého letního odpoledne a dlaždic právě setřených Savem, jakož i vábným obsahem několika sklenic oroseného zlatavého moku, výjimečně nehlučná díky pobytu pěti nemluvných, relaxujících klientů s očima upřenýma vzhůru na televizní obrazovku.

Na ní proběhne ve zpomaleném tempu titulků tato zpráva: „PPF nemůže a ani nechce vstupovat do politiky, píše nejbohatší Čech Petr Kellner“… a do naprostého ticha zazní anonymní, jednoslovně slitý komentář jednoho z těch pěti: „Nobodejť.“

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Jeden každý

    Co všechno znamenala zaplněná Letná? Jen varování, nebo předzvěst další dějinné události? Nesnese srovnání s listopadem 89, ale se zlou se potáže, kdo masovost podcení.

  • Václav Souček: Svalnatá slova

    Na první kouknutí to vypadá, že je u nás politikum kde co. Sněžení přičteme vinu za odstoupení ministra dopravy, děvče spustí protesty proti devastaci životního prostředí.

  • Václav Souček: Zůstat sám sebou

    S pozemským životem se v sedmdesáti rozloučil Niki Lauda, jeden z nejpopulárnějších pilotů F1. Přesněji, rozloučil se se svými dvěma životy, když přežil ohnivé inferno.