Václav Souček: Elektromobilita

Čert aby se v tom vyznal; tak elektromobilita má být oborem budoucnosti, a budoucnost lidstva úzce souvisí s rozvojem elektromobility. 

Ropným magnátům taková vize asi moc nevoní, ale podle ceny pohonných hmot soudě si příliš vrásek nedělají. Zato magistrátní pokladny si už v několika našich městech mnou ruce - parkování řádně zdraží.

Jaderná elektrárna Temelín, mezi stromy vpravo je kostel svatého Prokopa, který zbyl po zaniklé obci Křtěnov.

Důvodů se najdou mraky; aut kvapem přibývá, výsadních výhrad budou užívat jen majitelé elektromobilů. Nic nedělá, že počet dobíjecích stanic je pramalý, módní trendy vyvinou tlak i na jejich pořízení. Jako na potvoru od Nového roku „mírně podraží" elektřina pro domácnosti.

S čímž souvisí naléhavost výstavby dalších jaderných bloků

V obecném souladu s tím vším platí, že výfuky elektromobilů ústí do komínů našich uhelných elektráren.

Tak se ptejme ještě jednou toho rohatého s kopýtkem: jde o elektromobilitu, nebo o elektro mobilizaci?

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Balíčky

    Kde brát a nekrást? Ještě jsem neznal tetu Kateřinu ze Saturnina, a už bylo slyšet tuhle otázku víc, než je zdrávo; a že to trvá, o tom žádná. 

  • Václav Souček: Občanský průkaz

    Režiséru Ondřeji Trojanovi se dostává po létech výrazného zadostiučinění, a jeho filmu Občanský průkaz uznání. Lze doporučit tuto nahořklou komedii k opětovnému zhlédnutí.

  • Václav Souček: Mýlky a stanoviska

    Člověk by myslel, že po tolika letech není možné popřít skutečnost. Čelný poslanec dnes opět vlivné strany prohlásí, že obsazení Československa v srpnu 68 nebylo okupací.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.