Václav Souček: Děti a císařovy nové šaty

Kdo onu pohádku nečetl nebo o ní alespoň neslyšel, nemusí mít nutně mezery ve vzdělání. Stává se sice nepravidelně, ale za to často, že se najde dítě a bezelstně řekne pravdu.

Čtěte také

Ten císař žádné nové šaty nemá, i kdyby to stokrát tvrdil.

Tak se našel stejně otevřený názor, nvíc v denním tisku. Pod titulkem noticky čtenáře Klaus si řád Bílého lva nezaslouží, je uvedeno nejčastější české příjmení. Autorem je podle redakce jistý Jiří Novák.

Kdo ony řádky četl a dočetl nabyl přesvědčení, že je psal svéprávný dospělý s dětským vnímáním světa. Neboť se odkazuje na paměť.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Občanský průkaz

    Režiséru Ondřeji Trojanovi se dostává po létech výrazného zadostiučinění, a jeho filmu Občanský průkaz uznání. Lze doporučit tuto nahořklou komedii k opětovnému zhlédnutí.

  • Václav Souček: Mýlky a stanoviska

    Člověk by myslel, že po tolika letech není možné popřít skutečnost. Čelný poslanec dnes opět vlivné strany prohlásí, že obsazení Československa v srpnu 68 nebylo okupací.

  • Václav Souček: Pěkné číslo

    Dopouštím se výjimečně jedné osobní gratulace, mířené do kruhu osobností královéhradecké kultury - a není v tom žádný obvyklý osten.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.