V předvánočním období je v ulicích víc policistů a strážníků. Zaměřují se na kapesní krádeže

17. prosinec 2019 09:42

V ulicích Hradce Králové jsou v těchto dnech posíleny hlídky policistů i městských strážníků. Zaměřují se hlavně na místa, kde je více lidí, například na adventních trzích, nebo v nákupních centrech. Při obchůzkách pak také zákazníky často upozorňují na odložené osobní věci.  

Čtěte také

„Dobrý den, já koukám, jak máte zavěšenou kabelku. Nejraději bych vás upozornila, abyste měla kabelku co nejblíže u sebe, protože v zápalu výběru zboží se otočíte, kabelku necháte na vteřinu bez dohledu a budete bez ní," upozorňuje nepozornou zákaznici v jednom hradeckém obchodním centru policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Cenné věci je dobré mít v nějaké vnitřní kapse pod bundou, určitě mít rozdělené peníze od dokladů. Hlavně nemít číslo pinu napsané u platební karty a dávat si pozor, aby nedošlo před vánocemi k nějakému neštěstí," vysvětluje Iva Kormošová.

Trutnovská policie posiluje hlídky v obchodních centrech a na jejich parkovištích

Každoročně policisté krádeže řeší. Letos už přijali několik oznámení.
„V minulém týdnu během dvou dnů nám tři ženy oznámily krádež své kabelky. Ve dvou případech je měly v nákupním košíku a jedna byla okradena v městské hromadné dopravě."

Také hradečtí městští strážníci hlídkují ve zvýšeném počtu. Například v centru města.

Čtěte také

„I městská policie provádí pravidelné kontroly při trzích na Masarykově náměstí," potvrzuje strážník Jan Větrovec.
„V současné chvíli máme pokyn hlídat veřejný pořádek a dopravní situaci. Celkově se zaměřujeme na to, aby to probíhalo v klidu a předvánočním rytmu. Do této chvíle, co se týče kapsářů, tam nemám informaci, že by se tu cokoliv ztratilo, nemáme žádný poznatek od veřejnosti. Ale samozřejmě sena kapesní krádeže zaměřujeme."

„Zaměřujeme se také na parkování a kontroly aut, kdy lidé bohužel často nechávají odložené cenné předměty nebo vánoční dárky uvnitř vozidla. A kolikrát škoda onoho rozbitého okýnka u vozu přesahuje daleko hodnotu dárku, který například ležel na zadní sedačce," dodává mluvčí hradecké Městské policie Eva Kněžourová. S tím, že i při ukládání nákupů bychom měli věnovat pozornost dění okolo auta.

autoři: Lucie Peterková , baj
Spustit audio

Související