V Mladých Bukách padají pokuty. Dostávají je řidiči, kteří chtějí projet přes most bez povolení

7. květen 2018 10:25

Přes třicet pokut za měsíc už dali trutnovští policisté v Mladých Bukách řidičům za to, že chtěli jet přes most bez povolení. To vystavuje mladobucký úřad hlavně obyvatelům Hertvíkovic, kteří se kvůli výměně mostu na hlavní silnici nemůžou dostat domů nebo do práce. Podle policistů jsou mezi pokutovanými řidiči nejčastěji ti ze sousedního Polska. 

Tomáš Kozlovský zastavuje první osobní auto: Dobrý den pane řidiči, silniční kontrola. Vaše doklady a povolení k vjezdu. Máte? Od městyse Mladé Buky, je tady zákaz vjezdu. Takže platné povolení nemáte. Je to přestupek, budeme to řešit pokutou 500 korun na místě. Budete souhlasit?"

V Mladých Bukách opravují most na silnici do Rudníka. Vjet můžete jen s povolenkou. Jak ji získat?

Řidič, auto, muž za volantem

Řidiči musí využívat objízdných tras. Auta do 3,5 tuny jezdí přes Vlčice, těžší vozy přes Janské lázně. Vedení městyse ale při splnění přísných podmínek vydává povolenky k průjezdu takzvanou nouzovou trasou. Zájem o ně je velký, ale ne každý povolenku dostane. 

Řidič pochopitelně tímto úsekem, když nemá povolení k vjezdu, nemůže pokračovat. Kudu se musí vydat?

„Musí se vydat buď na Vlčice a na Trutnov. Nebo až zpátky na Čistou, na Janské Lázně a přes Svobodu nad Úpou do Trutnova," vysvětluje Tomáš Kozlovský.

Je těch řidičů, kteří chtějí tímto úsekem projet a nemají povolenku, hodně? „Je jich hodně. Jsou to hlavně polští řidiči. Ti nám tady dělají problémy."

Řidič Daniel právě vyjíždí z Mladých Buků, za okýnkem ale nemá povolení pro vjezd: „Byl jsem si na úřadě pro formulář, ale ještě jsem ho tam neodnesl zpátky." Od policistů dostává blokovou pokutu a dál pokračovat nemůže, musí se vrátit.

Policisté budou v kontrolách pokračovat až do listopadu. To by totiž měla být výměna mostu hotová.

Řidič (ilustrační foto)
Spustit audio

Související