Kde všude vás čekají v létě opravy silnic v Hradci Králové? Připravte se na uzavírky a kolony

10. červenec 2017

Silničáři znovu využívají prázdniny k opravám silnic. To se týká i několikakilometrových úseků v Královéhradeckém kraji. Kolony a zdržení kvůli uzavírkám čekají taky řidiče v Hradci Králové.

S dopravním omezením musí počítat řidiči na Labském mostě u telefonní ústředny, oprava vodovodu a kanalizace bude pokračovat na Velkém náměstí. Silničáři budou i na několika dalších místech ve městě, říká Tomáš Pospíšil z hradeckých technických služeb: „Jedná se konkrétně o křižovatku Akademika Bedrny se silničním okruhem, část ulice Dvorská, část ulice Štefánikova u nákupního střediska Hvězda, dále ulice Na Brně."

Čtěte také

Opravovat se bude také ulice Pražská, Hradecká nebo Divišova. Tyto větší úseky silničáři opraví za celkových uzavírek.

„Řidiči, uživatelé pozemních komunikací, budou muset dbát zvýšené opatrnosti. Tyto úseky budou řádně označeny a tato oprava by měla proběhnout v měsíci srpnu. Kde vysoutěžený dodavatel bude tyto práce koordinovat tak, aby nebylo celé území města rozkopáno. Ale tak, aby ty opravy byly prováděny postupně," vysvětluje Tomáš Pospíšil.

Náklady na větší opravy jsou přes 6 milionů korun

Dále se technické služby chystají na lokální opravy silnic. „To znamená, že dané místo se bude vždy moci objet. Bude to za částečné uzavírky," doplňuje Tomáš Pospíšil.

Dopravní značka upozorňující řidiče na práci na silnici (ilustrační foto)

S opravami silnic o prázdninách začal i Královéhradecký kraj, říká Dan Lachman z tiskového oddělení krajského úřadu: „Jednou z plánovaných rekonstrukcí bude oprava kilometrového úseku silnice II/501 v Lázních Bělohrad. Tato rekonstrukce bude probíhat v etapách až do 3. září. Nákladní doprava bude odkloněna přes Úlibice a Novou Paku. Osobní a autobusová doprava přes Šárovcovu Lhotu a Svatojánský Újezd."

Už týden pokračuje oprava silnice od motorestu Mýto přes Vysokou, Srbskou do Nízké Srbské a rekonstrukce silnice z Bezděkova nad Metují k hraničnímu přechodu v Machovské Lhotě.

„Práce na těchto silnicích budou probíhat po jednotlivých etapách za plné uzavírky. Stavba bude ukončena až v přístím roce," dodává Dan Lachman.

Další zahajovanou stavbou je rakonstrukce téměř devítikilometrové silnice mezi Staňkovou Lhotou a Sedlištěm na Jičínsku. Nebo oprava silnice ve Dvoře Králové nad Labem. Tady bude až do října omezený provoz v ulici Heydukova.

autor: Marika Konárková
Spustit audio