V kraji očkuje vakcínou Pfizer už téměř 150 praktiků. Jaký je u nich v ordinacích o aplikaci zájem?

9. listopad 2021 08:29

V Královéhradeckém kraji roste zájem o očkování proti koronaviru. V regionu tak aktuálně kromě očkovacích míst podává vakcínu od firmy Pfizer už i téměř 150 praktických lékařů. Ti hlásí především zájem lidí o třetí posilující dávku. Více informací zjišťovala reportéra Michaela Vančurová.

Čtěte také

K praktickým lékařům nejčastěji chodí lidé opravdu na přeočkování. To mi potvrdili jak jednotliví praktici v regionu, tak zároveň i zástupci Královéhradeckého kraje. Mezi zájemci jsou ale i lidé, kteří jdou teprve na první dávku očkovací látky.

Každý z praktických lékařů podá denně jiný počet vakcín. Nicméně ve všední den naočkují praktici průměrně 600 lidí. Zároveň také hejtmanství jedná i s dalšími praktiky a postupně se do očkování vakcínou Pfizer přidávají.

Jaká je celková proočkovanost v našem kraji?

Zdravotníci v kraji podali už přes 640 tisíc očkovacích látek a aktuálně je v regionu plně naočkováno zhruba 315 tisíc lidí.

Čtěte také

V kraji v současnosti roste zájem o očkování a to nejen u lidí, kteří se chtějí nechat přeočkovat třetí dávkou, ale mezi zájemci jsou stejně jako u praktických lékařů i lidé, kteří chtějí jít teprve na dávku první. Ve všední den tak zdravotníci naočkují v průměru přibližně 3000 lidí.

Neroste jen zájem o očkování, ale bohužel také čísla nových pozitivních případů koronaviru. Jak se situace vyvíjí u nás v regionu?

Podle krajské hygienické stanice pokračuje i v našem regionu rychlý nárůst nových pozitivních případů a zasaženy jsou všechny věkové skupiny. Za posledních několik dní odhalily laboratoře v Královéhradeckém kraji podle hygieniků v průměru 240 nově nakažených denně.

Nejvíce nemocných je nyní v okrese Hradec Králové, naopak nejpříznivější situace je na Náchodsku.

Spustit audio

Související