Součástí mapové aplikace Hradce Králové je také interaktivní adresář sociálních služeb

18. září 2018 10:45

Populární adresář sociálních a dalších souvisejících služeb, které město Hradec Králové dosud klientům poskytovalo pouze v tištěné a elektronické podobě brožury, je nyní součástí i mapové aplikace města. Nabízí dynamickou legendu a vyhledávání rozdělené podle cílových skupin, jako jsou senioři, osoby se zdravotním postižením, rodiny s dětmi nebo osoby v obtížných životních situacích. 

Sociální práci nemůžete dělat bez touhy pomáhat. Vždy jde o kvalitní život konkrétního člověka

Helena Vostrovská ve studiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Zakladatelka Centra sociální pomoci a služeb Helena Vostrovská a její život se seniory. Jde o obecně prospěšnou společnost, která poskytujeme služby a podporu. Pomůže občanům v nepříznivé sociální situaci zlepšit kvalitu jejich života tak, aby mohli setrvat ve vlastní domácnosti a žili důstojným způsobem, nebo byli schopni řešit náročnou životní situaci vlastními silami a plnili svoji funkci v rodině.

Uživatelé nové digitální mapy mohou při hledání vhodného poskytovatele sociálních služeb a informacích o něm využít celou řadu praktických nástrojů této aplikace. Hlavním průvodcem je intuitivní vyhledávač, možná je také změna mapových vrstev s čísly popisnými nebo se zobrazením ortofotomapy. Klienti a jejich rodinní příslušníci jistě ocení i měření vzdáleností nebo tisk části mapy.

Každý člověk se nejednou v životě octne v náhlé nebo delší čas trvající složité situaci. Je důležité řešit každou takovou zátěž co nejdříve. V dnešní době není důvod zůstat ani v té na první pohled neřešitelné situaci sám, je potřeba nebát se obrátit na příslušné odborníky. Tento adresář by měl sloužit k rychlému nalezení vhodné služby těm, kteří potřebují pomoci.

Čtěte takéOdkaz na mapu sociálních služeb

Digitální adresář sociálních služeb je umístěn na webových stránkách odboru sociálních věcí a zdravotnictví, brzy se stane také důležitou součástí připravovaného sociálního portálu města.

Magistrát rovněž počítá i nadále s vydání aktuální tištěné verze adresáře pro klienty, kteří nemají možnost nebo zkušenost s využíváním moderních digitálních technologií.

autor: Milan Baják | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související