Senioři ze Dvora Králové se stali herci v televizním seriálu. Natáčelo se v tamní zoologické zahradě

8. únor 2023 08:05

Představte si, že se na jedno odpoledne stanete hercem v televizním seriálu, a při samotném natáčení přijdete o botu. Možná to zní jako nepovedená anekdota, ale přesně tohle se stalo jedné seniorce ve Dvoře Králové nad Labem.

Čtěte také

Klienti Domu s pečovatelskou službou ve Dvoře Králové nad Labem se na jedno odpoledne stali herci. Jako komparz se zapojili do natáčení seriálu jedné z komerčních televizí. Před kamerou stáli poprvé v životě a neubránili se nervozitě, nakonec ale všechno zvládli s úsměvem.

V areálu dvorské zoologické zahrady je skupinka seniorů z Domu s pečovatelskou službou připravena zahrát komparz. Dnes je to první filmová zkušenost. „Ano. Jsem tak trošku rozklepaná, ale jinak to jde dobře,“ říká paní Stanislava.

Čtěte také

„Tady bude váš začátek. A zde se potom rozejdete, jste jedna skupinka a jdete podél voliéry až za roh. Tam já budu čekat a řeknu vám stop. Super, tak jsme domluveni, zní pokyny z režie.

Natáčení pokračuje, najednou se ale objevuje nečekaný problém.
„Jakou máte velikost bot?
„37 nebo 38.
„Tak já vám půjčím tyhle svoje a vezmu si ty vaše. Pracovnice Domu s pečovatelskou službou Klára Šrámková právě řeší naprosto kuriózní situaci. Jedné z klientek se rozbily boty. A tak jí půjčila boty svoje a nazula si ty její s rozbitou podrážkou.

„Ano, člověk se připraví na spoustu různých situací, ale na některé se připravit nedá. Tak k tomu musíme přistupovat pružně a na místě to vyřešit, říká s úsměvem Klára Šrámková.

„Ještě je nechej, ať si povídají na místě. Klidně 30 sekund a potom ho pusť, je slyšet další pokyny filmové produkce.

Zhruba po dvou hodinách natáčení končí, senioři si ho podle svých slov užili. „Bylo to v pohodě.

Čtěte také

Květě, které se rozbily boty, je 93 let. A natáčení si bude jistě pamatovat do smrti. „Poprvé v životě jsem natáčela a hned musím mít takovou příhodu. Mám dva botníky plné bot, a vzala jsem si tyhle, protože mají kožešinku, aby mi bylo teplo. A přišla jsem o podrážku. Ale natáčení se mi moc líbilo, budu si to všechno pamatovat. Byl to opravdu zážitek.

Za účast ve filmovém komparzu dostanou senioři také pár korun. „Bude možné třeba za ně koupit nové boty, doplňuje se smíchem třiadevadesátiletá paní Květoslava.

Senioři už míří zpátky do Domu s pečovatelskou službou ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. A budou napjatě čekat, kdy se jako herci objeví na televizní obrazovce.

Spustit audio

Související