Sekaná pečeně na houbách (od posluchačky z Litomyšle) 22.9.2007

Suroviny:
100 g vařených brambor, 10 naložených cibulek, 5 bobulí jalovce, 500 g mletého masa, 1 vejce, 1/8 litru mléka, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 250 g hub, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru masového vývaru, 1/8 litru kysané smetany

Postup:
Uvařené brambory prolisujeme nebo rozmačkáme na kaši. Cibulky osušíme a jemně nasekáme. Bobule jalovce rozdrtíme. Vše smícháme s mletým masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme ji olejem a pečeme v ohnivzdorné formě. Občas polijeme šťávou.
Houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Pak houby po částech osmahneme, vždy tak 1 minutu. Necháme v sítku okapat a šťávu vlijeme zpět do pánve. Mouku smícháme se šťávou z hub, vývarem a smetanou, zakvedláme a svaříme hustou omáčku. Do omáčky přidáme vypečenou šťávu ze sekané pečeně, zamícháme a krátce povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Dochutíme a přelijeme přes pečeň.

Vaříme s Habadějem v sobotu 22.9.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.