Sanitka a počítače z Hradce Králové pomůžou v Zakarpatské Ukrajině

19. září 2018 11:17

Z Hradce Králové odjela sanitka plně naložená počítači. Vozidlo i s netypickým nákladem darovalo vedení Královéhradeckého kraje Ťačivskému rajónu v ukrajinské Zakarpatské oblasti. 

„Na základě Smlouvy o spolupráci mezi Zakarpatskou oblastní radou a Královéhradeckým krajem ze dne 14. listopadu 2017 Rada Královéhradeckého kraje souhlasila s humanitárním darem tomuto partnerskému regionu. Jedná se o sanitní vozidlo, deset počítačů s monitory a nábytek - křesla, židle i stoly," uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán z ČSSD.

O sanitku žádná příspěvková organizace zřízená Královéhradeckým krajem ani jiný subjekt neprojevily zájem, proto ji vedení kraje věnovalo na Ukrajinu.

Díky tomuto daru pomůže Královéhradecký kraj zlepšit kvalitu přednemocniční péče v dané oblasti a umožní zdravotníkům rychleji dojet a pomoci tam, kde jsou potřeba.

Z Hradce Králové odjela na Zakarpatskou Ukrajinu sanitka naložená počítači

Příjemcem humanitárního daru je charitativní organizace Blagodijnij Fond Rozvitku Tjachewa, jejímž prostřednictvím bude dar předán potřebným subjektům působícím v dané oblasti.

Ze strany Královéhradeckého kraje se jedná o jednostrannou pomoc, která je v souladu s krajskou zahraniční politikou.

autor: Milan Baják | zdroj: Královéhradecký kraj
Spustit audio

Související